Ország-világ

2012.02.21. 14:55

Újabb feljelentést tesz Budai Gyula Török Zsolt ellen

Újabb feljelentést tesz Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Török Zsolt ellen, mert álláspontja szerint az MSZP szóvivője hétvégi sajtótájékoztatóján valótlan kijelentéseket tett.

MTI

[namelink name="Török Zsolt"] szombaton arra kérte a kormánybiztost: a saját fizetése miatt is indítson vizsgálatot, mert az meghaladja a kétmillió forintos közszolgálati bérplafont. Hozzátette, a minisztereket és államtitkárokat leszámítva a fideszes [namelink name="Budai Gyula"] keresi a legtöbbet a kormánypárti képviselők közül, mivel közpénzekből származó jövedelme meghaladja a napi 74 ezer forintot.

Az elszámoltatási kormánybiztos az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében tudatta: a Török Zsolt ellen korábban tett feljelentései alapján, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás gyanúja miatt indult büntetőeljárásban kedden békéltető tárgyalás volt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Török Zsolt "a feljelentés tárgyává tett kijelentései valóságtartalmát nem tudta bizonyítani, így az április 17-re kitűzött tárgyaláson már vádlottként kell felelnie korábbi hazug kijelentéseiért a bíróság előtt" - írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában