Ország-világ

2009.02.25. 16:54

Újabb izraeli csapással fenyegette meg a Hamászt a Izrael

Az izraeli külügyminiszter újabb "katonai akcióval" fenyegette meg a Gázai övezetet és az azt irányító Hamász szélsőséges palesztin szervezetet.

Cipi Livni szerdán kijelentette: "Ha tovább folytatódik a fegyverek becsempészése a Gázai övezetbe, akkor Izraelnek nem marad más választása, mint újabb önvédelmi akciót indítani".

Az izraeli külügyminiszter hozzátette: "Iránnak tisztában kell lennie azzal, hogy ha fegyvereket csempész be Szíriába, Libanonba és a Hamásznak, akkor súlyosan megsérti a nemzetközi jogot és ezt azonnal abba kell hagynia".

Izrael december 27-én indított 22 napos katonai offenzívát a Hamász ellen, miután onnan hónapok óta folyamatosan rakétatámadások érték az ország déli részét. A harcokban több mint 1300 palesztin és 13 izraeli vesztette életét. Az állítólag fegyvercsempészésre használt alagutak nagy részét a légicsapások megsemmisítették a gázai-egyiptomi határon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában