Ország-világ

2009.02.09. 10:01

Újabb kivégzések Iránban

Felakasztottak három embert Iránban egy üzletember meggyilkolása miatt - közölte hétfőn egy iráni újság, amely szerint a halálos ítéleteket a nyugat-iráni Kermanshah városában hajtották végre a múlt csütörtökön. <br>

A mostani hármas akasztással 44-re emelkedett az idén kivégzettek száma az iszlám köztársaságban. De ez csak az AFP francia hírügynökság által közzétett becsült adat. Tavaly 246 emberen hajtották végre a halálos ítéleteket Iránban, ahol hivatalosan a közbiztonság javításával indokolják a kivégzéseket. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet szerint a népsség számához viszonyítva Iránban végezték ki a legtöbb embert a világon 2007-ben, amikor Kínában 317 emberen hajtották végre a halálos ítéleteket. Iránban gyilkosságért, nemi erőszakért, fegyveres rablásért, drogkereskedelemért és házasságtörésért szabhatnak ki halálos ítéletet.

Címkék#Irán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában