Ország-világ

2009.11.02. 10:17

Újabb motoros öngyilkos merénylő Pakisztánban

Legkevesebb 24 halálos áldozatot követelt egy öngyilkos merénylet, amelyet hétfőn követtek el a pakisztáni főváros tőszomszédságában lévő Ravalpindi egyik szállodája mellett, a hadsereg főhadiszállása közelében - közölték a hatóságok.

MTI

A robbantást egy motorkerékpáros követte el a négycsillagos Shalimar szálló mellett, olyan helyen, ahol emberek sorban álltak fizetésükért. A rendőrök megtalálták a merénylő maradványait és robbanómellényének darabjait. A mentők szerint a halálos áldozatok mellett további 24-en megsebesültek.

A robbanás hatására betörtek a szálloda kirakatai, de a szerkezete nem károsodott. A hotel egy üzletközpont része.

A hadsereg főhadiszállása ellen októberben követtek el támadást iszlám szélsőségesek. Akkor tíz fegyveres a támadás után túszokat ejtett. A csaknem egy napig tartó drámában 23 ember meghalt.

A hadsereg mintegy két hete újabb jelentős offenzívát kezdett a tálib lázadók ellen az ország északnyugati részén, és a lázadók ezt rendszeres orvtámadásokkal, terrormerényletekkel bosszulják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában