Ország-világ

2019.03.27. 12:59

Újabb részletek derültek ki az M5-ös autópályán történt lövöldözésről - Videó

A 45 éves áporkai férfi lakásán több lőfegyvert is találtak a rendőrök. Letartóztatták.

Letartóztatták azt a férfit, aki az M5-ös autópályán, Gyál térségében menet közben rálőtt egy kisteherautóra - közölte a Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály szerda délután az MTI-vel.


A közlemény szerint a gyanúsított, egy áporkai férfi március 24-én a késő esti órákban az M5-ös autópályán Gyál térségében a belső sávban haladt személygépkocsijával Budapest felé. Előtte egy kistehergépkocsi haladt. A gyanúsított a sértett mögé ért, többször felvillantotta reflektorát, hogy a jelzéssel rábírja, hogy a külső forgalmi sávon közlekedjen. Amikor szabaddá vált a külső sáv, a sértett ki is húzódott oda. A gyanúsított ezután a sértett autója felé rántotta a kormányt, majd megelőzte őt, a külső sávba áttérve pedig indokolatlanul lelassított előtte.


A konfliktus folytatódott, a gyanúsított egy házilag - elemlámpából - kialakított úgynevezett tollpisztolyból egyszer rálőtt a sértett járműjére. A lövedék a kisteherautó hátsó ajtajába csapódott.


Mint kiderült, a gyanúsított vezetői engedélye  2014. augusztus 18-án lejárt, továbbá az általa vezetett gépjármű nem rendelkezett kötelező felelősségbiztosítással.


A dabasi nyomozók azonosították az elkövetőt, akinek az áporkai házában később lőfegyvert, lőszert és riasztópisztolyt is találtak.


A tollpisztoly lőfegyvernek minősül, amelynek tartásához a gyanúsítottnak nem volt engedélye, ahogy a lőszerek tartásához sem.


Bár a gyanúsított büntetlen előéletű, de a bűnügyi nyilvántartás adatai alapján már kétszer is állt bíróság előtt, utóbb lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt.


A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett - írták.


Korábban írtuk:


Szabó Ferenc főügyész közleménye szerint a gyanúsított, egy áporkai férfi március 24-én a késő esti órákban az M5-ös autópályán Gyál térségében a belső sávban haladt személygépkocsijával Budapest felé. Előtte egy kistehergépkocsi haladt. A gyanúsított a sértett mögé ért, többször felvillantotta reflektorát, hogy a jelzéssel "letolja" a külső forgalmi sávba. Amikor szabaddá vált a külső sáv, a sértett ki is húzódott oda. A gyanúsított ezután a sértett autója felé rántotta a kormányt, majd megelőzte őt, a külső sávba áttérve pedig indokolatlanul lelassított előtte.


A konfliktus folytatódott, a gyanúsított egy házilag - elemlámpából - kialakított úgynevezett tollpisztolyból egyszer rálőtt a sértett járműjére. A lövedék a kisteherautó hátsó ajtajába csapódott.


A dabasi nyomozók azonosították az elkövetőt, akinek az áporkai házában később lőfegyvert, lőszert és riasztópisztolyt is találtak.


A tollpisztoly lőfegyvernek minősül, amelynek tartásához a gyanúsítottnak nem volt engedélye, éppúgy, ahogy a lőszerek tartásához sem.


Korábban írtuk:


A nyomozás adatai szerint a 45 éves férfi 2019. március 24-én 22 óra körül az M5-ös autópályán Gyál térségében Budapest felé tartott egy BMW-vel, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy Nissant vezető román állampolgárságú férfival - írta a police.hu.


A konfliktus során a BMW sofőrje rálőtt a másik gépjárműre, annak karosszériáját talált el. Szerencsére személyi sérülést nem okozott. A lövés után a román férfi lehajtott az autópályáról az M0 autóút irányába.


A dabasi rendőröknek sikerült azonosítaniuk a BMW vezetőjét, akit aztán a TEK emberei fogtak el egy nappal később, áporkai otthonában.

 


A 45 éves férfi lakásán a rendőrök egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyeket és lőszereket, valamint egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt találtak, ami az igazságügyi fegyverszakértő véleményében foglaltak szerint lőfegyvernek minősül.


A férfit előállítását követően a Pest megyei nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában