Ország-világ

2013.01.11. 10:20

Újabb robbanás volt Zágrábban - az elkövető sérülhetett meg

Az Index értesülése szerint egy ember sérült meg az éjszakai robbantásban, maga az elkövető.

MTI

Erős robbanás volt éjszaka Zágrábban, amelynek következtében egy ember megsérült, de nincs életveszélyben - jelentette a horvát rádió és televízió (HRT) pénteken.

A robbanás nem sokkal éjfél után Zágráb nyugati városrészében, egy autóbusz-megállónál történt. Egyes sajtóértesülések szerint több detonáció is volt, ezt azonban a rendőrség a reggeli rádióműsorban cáfolta.

A helyszínelés miatt közúti forgalomkorlátozásokat vezettek be, és szünetel a vonatközlekedés a Nyugati pályaudvar és Zapresic között, ezen a szakaszon autóbuszokkal szállítják az utasokat.

"A horvát rendőrség úgy gyanítja, maga a merénylő sérült meg a robbanásban. Valószínűleg gondjai akadtak az időzítéssel, ezért járt szerencsétlenül. Egyelőre nem tudni, hogy korábban elkövetett-e hasonló cselekményeket. Hivatalosan eddig csak annyit közöltek, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak." - írta az Index.

Mint ismeretes, még tart a vizsgálat a két nappal ezelőtti robbanás ügyében is. A horvát főváros nyugati városrészében, Podsused vasútállomásánál szerdán 3 óra 50 perckor ismeretlen robbanószerkezet lépett működésbe a vasúti sínek mellett a Zágráb és Varasd (Varazdin) között közlekedő tehervonat áthaladásakor. Személyi sérülés nem történt, azonban a mozdony és a sínek megrongálódtak, s néhány környékbeli házban kisebb anyagi kár keletkezett.

A szerda hajnali esetről a horvát belügyminiszter csütörtökön azt mondta, hogy nincsenek terrortámadásra utaló jelei, mert senki sem hagyott hátra semmilyen üzenetet, és senki nem vállalta a tett elkövetését. Hozzátette, hogy a rendőrség az államügyészséggel (DORH) és a nemzetbiztonsági szolgálattal (SOA) karöltve külön csoportot hozott létre az eset további vizsgálatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában