Ország-világ

2013.01.23. 11:15

Újabb robbanás Zágrábban

A kisebb robbanásban senki nem sérült meg. Az év eleje óta ez már a harmadik hasonló eset volt a horvát fővárosban.

MTI

Újabb robbanás történt éjszaka Zágrábban, de senki sem sérült meg - jelentette a horvát rádió és televízió (HRT) szerda reggel.

A robbanás hajnali fél három körül történt a Jellasics téren, Zágráb központjában, de a HRT értesülései szerint csak a térburkolat sérült meg.
Az év eleje óta ez már a harmadik hasonló eset volt a horvát fővárosban. Január második hetében előbb egy külvárosi vasútállomás közelében volt robbantás egy tehervonat áthaladásakor, két nappal később egy buszmegállónál lépett működésbe robbanószerkezet.

A hatóságok múlt vasárnap letartóztattak egy 53 éves férfit, aki megsebesült a második robbantásban.

A Vecernji list nem hivatalos értesülései szerint a kisebb erejű robbanás a Jellasics-szobor közelében történt. Lehetséges, hogy a detonációt pirotechnikai eszköz okozta - írja a lap internetes kiadásában.

Az index.hr portálnak szemtanúk azt mondták, hogy a robbanásba beleremegtek a környékbeli házak ablakai, de nem félnek, mert szerintük "csak egy provokátor ízetlen tréfájáról van szó".

A rendőrség a nyomozás miatt hajnalban lezárta a robbanás közvetlen helyszínét, de a téren áthaladó villamosok zavartalanul közlekedhettek.
A hatóságok vizsgálják a robbanás okát, részleteket egyelőre nem közöltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában