Ország-világ

2019.04.17. 08:56

Újra börtönbe került a Pussy Riot egyik tagja Moszkvában

Veronyika Nyikulsina két társával került a hatóságiak fogságába, amikor egy díjkiosztó rendezvényre igyekezett a Nagy Színházba.

MTI

Rövid időre őrizetbe vette a moszkvai rendőrség kedden a Pussy Riot orosz ellenzéki pop punk zenekar egyik tagját - közölték helyi aktivisták. Veronyika Nyikulsina két társával került a hatóságiak fogságába, amikor egy díjkiosztó rendezvényre igyekezett a Nagy Színházba.


A csoport egy másik tagja, Pjotr Verzilov a Twitteren azt írta, hogy Nyikulsinát és társát Aranymaszk-díjra jelölték. Tájékoztatása szerint a rendőrség nem fűzött magyarázatot intézkedéséhez, Nyikulsinát és társait néhány órával később szabadon engedték. Verzilov és Nyikulsina a 2018-as labdarúgó világbajnokság július 15-i moszkvai döntőjén társaival rendőregyenruhába bújva berohant a pályára. Akciójukkal az orosz rendfenntartó szervek tevékenysége ellen tiltakoztak. A mérkőzés megzavarásáért 15 nap elzárásra ítélték őket.


Tavaly szeptemberben Verzilovot mérgezési tünetekkel egy berlini kórházban kezelték. Előzőleg a 30 éves férfi szokatlan fáradságra panaszkodott, majd egyre súlyosabb mozgás-, beszéd-, és látászavarai támadtak, ezért kórházba szállították Moszkvában, majd Németországba került gyógykezelésre. Az orvosok ugyanakkor nem tudták megállapítani a mérgezés okait, de aktivisták véleménye szerint bűncselekmény történhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában