Uniós támogatásra számítanak a reformprogramhoz

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 32–137 milliárd forint, az Európai Szociális Alapból pedig 33–42 milliárd forint támogatásra számít a kormány az államreformprogram megvalósításához a 2007–2013 közötti időszakban – hangzott el a kormányszóvivői tájékoztatón.

Szlovákia: közös fellépésről egyeztetne az SZDSZ

Eörsi Mátyás egyeztetést kezdeményez augusztus végén az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ és az MDF európai parlamenti és Európa tanácsi képviselőivel, hogy összehangoltan lépjenek fel a szlovákiai magyarságot érő nacionalista támadások miatt az EU-nál.

Átvennék a betegszállítási feladatokat

A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete az év végéig ütemezett feladatmegosztással átvállalná a lakosság betegszállítását. Első lépésként heteken belül aktivizálnák a tartalékban lévő járműveiket, majd újabb mentőautókat szereznének be, végül december végéig „területi elosztásban” összegeznék, hol van szükség járművek üzembe helyezésére.

A Fidesz együttműködést ajánl

A Fidesz együttműködést ajánl a kormányzatnak a mentőszolgálat ügyében, az ellenzéki párt egy ötfős szakértői csapatot hozott létre, amely a mentés és a betegszállítás körültekintő szétválasztásáról tárgyalna – jelentette be Mikola István, az egészségügyi bizottság fideszes alelnöke.

Veszprém megye tiltakozik a vasútmegszüntetés ellen

Veszprém megye közgyűlése tiltakozik a megyében tervezett négy vasúti szárnyvonal megszüntetése ellen, s munkabizottságot hozott létre a koncepciója kidolgozására; erről rendkívüli ülésen hozott határozatot a testület. A megyei önkormányzat elnöke hangsúlyozta: a megyegyűlés él a felterjesztési jogával is.