Egyeztetés

2021.04.23. 18:51

Ursula von der Leyen Brüsszelben fogadta a miniszterelnököt (videó)

A péntek kora esti találkozó témái a járvány utáni helyreállítás és Európa jövője volt.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének (j) találkozója a bizottság épületében Brüsszelben 2021. április 23-án.

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Péntek kora este Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel tárgyalt Brüsszelben – írja a Magyar Nemzet.

 

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, a brüsszeli vizitet megelőzően arról beszélt:

a pénzügyi kérdések java lényegében rendezettnek tekinthető, így Ursula von der Leyennel inkább az Európai Unió jövőjéről egyeztet majd.

– Az unió megindít egy olyan válságkezelő gazdasági programot, amelyre korábban nem volt példa. Szeretném tudni, hogy egyszeri esetről van-e szó. Szeretném látni, hogyan készül fel az unió egy esetleges, a mostanihoz hasonló járványhelyzetre. Milyen tanulságokat vontak le abból, amit az elmúlt hónapokban csináltak – sorolta Orbán Viktor, egy további tárgyalási pontként említve, hogy az EU-nak miképp alakul a kapcsolata az új amerikai adminisztrációval.

 

Az Európai Bizottság előzetesen arról számolt be, hogy a vezetők a teljes terjedelmében múlt héten nyilvánosságra hozott magyar helyreállítási és alkalmazkodási tervet veszik górcső alá.

A találkozót követően a bizottsági elnök sikeresnek nevezte az egyeztetést. Mint azt a Twitteren tudatta, a magyar miniszterelnökkel számos témát érintettek: köztük

a járványhelyzetet, a gazdasági helyreállítást és az ahhoz kapcsolódó nemzeti terveket, az uniós zöld megállapodást, a jogállamisági jelentéseket, valamint globális és nyugat-balkáni ügyeket.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének (j) találkozója a bizottság épületében Brüsszelben 2021. április 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában