Hallgassa élőben!

Vádat emeltek az aláírásgyűjtőkre támadó férfi ellen

Népszavazás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy aláírásgyűjtők elleni támadás elkövetőjével szemben.

Az 57 éves férfi egy évvel ezelőtt az olimpiaellenes népszavazási kampány egyik standjánál támadott rá az aláírásokat gyűjtő sértettre, valamint egy az aláírásgyűjtő ívet éppen aláírni készülő másik férfira – áll a Fővárosi Ügyészség közleményében.
 
Az ügy egyik sértettje 2017. február 16-án reggel a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban a budapesti olimpia rendezése ellen folytatott aláírásgyűjtő kampány részeként felállított egyik standnál gyűjtött aláírásokat.
 
A vádlott – minden előzmény nélkül – előbb hangosan szidalmazni kezdte az aktivistát, illetve egy a pavilonnál álló, és az aláírásgyűjtő ívet éppen aláírni készülő másik sértettet, majd utóbbit több esetben megpróbálta ököllel megütni, azonban a férfi az ütések elől elhajolt.
 
A vádlott ekkor távozott, majd néhány perccel később a kezében egy üres borosüveggel visszatért, amellyel először újra az aláírni készülő sértett feje irányába ütött, aki azonban ezúttal is ki tudott térni az ütés elől. Ezután a vádlott az aláírásokat gyűjtő aktivistára támadt, ennek során őt a borosüveggel egyszer a homlokán, majd még egy esetben az arcán megütötte.
 
A rövid időn belül kiérkező rendőrök a férfit a helyszínen elfogták.
 
Az aktivista a bántalmazás következtében súlyos, csonttörésekkel is járó sérüléseket szenvedett.
 
A másik sértett sérülést nem szenvedett, ugyanakkor a bántalmazás módjára tekintettel a súlyos sérülés veszélye az ő esetében is reális volt, továbbá a vádlott cselekménye következtében nem tudta aláírni a népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét.
 
A Fővárosi Főügyészség a fenti eset miatt az elkövetővel szemben népszavazás rendje elleni bűntett, valamint két rendbeli súlyos testi sértés bűntette, illetve kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A vád tárgyátképező bűncselekmények törvény szerinti büntetési tételének felső határa négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Hirdetés
A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM
Döntött az Országgyűlés: jön a négykérdéses gyermekvédelmi népszavazás
Döntött az Országgyűlés a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi tárgyú népszavazás elrendeléséről. A referendumot a köztársasági elnök írja majd ki.
Újra jár a tramtrain
Meghibásodás miatt Szegeden belül nem közlekedett kedden reggel a tramtrain. A hibát elhárították, 10:50-től ismét a teljes vonalon jár a vasútvillamos.
„Innen már nem megyek haza” – koronavírus-áldozatok utolsó mondatai szeretteikhez
Az elengedés mindenki számára nehéz, akkor pedig még inkább, ha egy járvány szakítja szét a családokat.
Kína szerint nincs veszélyben a rendezés az omikron variáns miatt
A szervezők szigorú koronavírus-protokollal készülnek a február 4. és 20. között sorra kerülő olimpiára.
Véradások a megye településein
Tűz ütött ki egy vásárhelyi családi házban
Tűzhelyen lévő étel égett egy ház konyhájában Hódmezővásárhelyen, a Vörösmarty utcában.