Ország-világ

2009.06.04. 11:54

Vak kerékpárosok miatt leáll a forgalom a belvárosban

Vak és látássérült emberek kerékpároznak Kamarás Iván színművésszel csütörtök délelőtt. Egy speciális tandem kerékpár segítségével egyszerre heten bicikliznek majd a Vakok Állami Intézete elől a városligeti Vakok kertjébe. Ebből a járműből egyébként egy van az országban, és a világon is csak kétszáz készült.

Rendőri felvezetéssel bicikliznek majd vak és látássérült emberek egy speciális kerékpárral csütörtök délelőtt. Egy különleges hajtástechnikának köszönhetően akár egyszerre hét ember is biztonságosan közlekedhet ezen a biciklin - mondta a Vakok Állami Intézetének igazgatója. Szabóné Berta Irén hozzátette: az intézet elől indulnak a kerékpározók Kamarás Iván vezetésével 11 órakor, és tíz perc alatt tekernek el a Vakok kertjéig.

Az intézet igazgatója arról is beszélt, hogy nemcsak erre az alkalomra kapták meg a különleges járművet az üzemeltető cégtől, hanem rendszeresen használhatják majd a kerékpárt, amelyből Magyarországon csak egy van.

Címkék#Budapest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában