Bátonyterenye

2021.01.27. 06:15

Vállalhatatlan stílusban sértegette a papokat a DK-s képviselő (videó)

A papokat sértegette Bátonyterenye DK-s önkormányzati képviselője egy Facebook-posztban. A helyi baloldal nem kommentálta az esetet, a fideszes polgármester szerint azonban megdöbbentő az írás.

A közösségi oldalára feltöltött képei alapján Berki Jánosné nehezen döntötte el, melyik pártnak kampányoljon a 2019-es önkormányzati választásokon. A bátonyterenyei szivárványkoalícióba végül a DK képviselőjeként, listáról jutott be írja a hirtv.hu.

A szociális gondozóként dolgozó asszony nemrég a közösségi oldalán vállalhatatlan stílusban beszélt a kereszténységről és a papokról. A helyesírási hibáktól hemzsegő posztban a többi között azt írta, „utálom a pedofil, mocskos papokat, mind az, fel kéne akasztani őket”.

A Hír TV szerette volna megkérdezni Berki Jánosnét, miért beszélt így az egyházi emberekről és továbbra is fenntartja-e a véleményét, de a csatorna többszöri megkeresésére sem vette fel a telefont. Párttársát azonban sikerült elérniük, de ő nem kíván nyilatkozni.

Hallgat a baloldal az esetről mondja Bátonyterenye fideszes polgármestere. A városvezető szerint szomorú, hogy már egy ilyen vélemény sem vált ki semmilyen reakciót a szivárványkoalícióból.

A közgyűlésben egyébként csendesnek ismert Berki Jánosné a közösségi oldalon meglehetősen aktív. Korábbi írásaiban gerinctelen férgeknek és retkeknek is nevezte a Fidesz-szavazókat írja a hirtv.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában