Ország-világ

2019.02.18. 16:40

Valószínűleg életfogytiglan vár a bíróságról megszökött fegyveres túszejtőre

A férfit már többször elítélték, többek között emberölésben való bűnsegédletért és bankrablás miatt is.

Újabb részleteket tudott meg a Bors a múlt pénteki túszejtés körülményeiről. Ismeretes: Sz. Károlyt a Fővárosi Törvényszéken egy korábbi rongálás miatt 1 év 1 hónapra ítélték, a férfi ezután lefegyverezte a fegyőrt, majd egy kocsi sofőrjét túszul ejtve a XV. kerületig száguldott. Itt autót akart cserélni, azonban a tulajdonos ellenállt, a rendőrök pedig lelőtték az ámokfutót.


A lap biztos forrásból úgy értesült: három bíró alkotta a férfit elítélő tanácsot. Miután Sz. Károly ököllel arcon ütötte az őrt és megszerezte fegyverét, a pisztolyt a bírókra is ráirányította. A fegyőr könnyű sérüléseket szenvedett, egynapos megfigyelésre bent tartották a Bajcsy-Zsilinszky kórházban, szombaton elhagyhatta az intézményt.


A túszejtő összesen hat lövést kapott, a térdébe, a combjába, a vállába és a csípőjébe fú­ródtak a golyók. Sok vért vesztett, élet­veszélyes állapotban szállították az Országos Baleseti Intézetbe, ahol stabi­li­zálták az állapotát.

 

Egy civil ellenállása segítette a menekülő férfi elfogását Fotó: borsonline.hu/Végh István

Egy civil ellenállása segítette a menekülő férfi elfogását Fotó: borsonline.hu/Végh István



Sz. Károlyt 2003-ban emberölésben való bűnsegédletért 9 és fél évre ítélték, szabadulása után pedig ő volt az, akit egy 2017-es kőbányai bankrablása után elütött egy kisteherautó. Azért 9 évre ítélték.


A férfi most mindenesetre nagyon rossz üzletet csinált: a megmaradt 8 évnyi büntetése helyett alighanem örök börtön vár rá – írja a lap.


– Az illető vélhetően erőszakos, többszörös visszaesőnek minősül, ami azt jelenti, hogy a bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik. Ha ez meghaladja a húsz évet, akkor életfogytiglani börtönbüntetést jelent – magyarázta a Borsnak az ügytől független jogász, dr. Vidákovics Béla Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában