disputa

2019.11.14. 21:12

Varga Judittal vitázott Sophie in 't Veld

A többi között a migráció, a hazai média és oktatás helyzete és a jogállamiság kérdése is érintett volt a vitában.

Liberális EP-képviselővel vitázott a magyar igazságügyminiszter.

Kevesebb politikai figyelmet és több jogi elemzést igényel a jogállamiság kérdése, mert enélkül politikai eszközökre használják – mondta Varga Judit a holland liberális képviselővel tartott vitájának bevezetőjében – írja a Mandiner.

A magyar igazságügyminiszter szerint az EP-képviselők közül sokan nem is olvasták a Sargentini-jelentést, úgy szavaztak róla. Sophie in 't Veld nem értett ezzel egyet, szerinte alaposan megvitatták a jelentést, és a benne lévő állításokat.

In 't Veld szerint nem a magyar emberekkel van vitájuk, hanem Orbán Viktorral

Magyarország szó szerint az EU szívében van – emelte ki a holland képviselő, nem a magyar emberekkel van vitájuk, hanem a magyar kormánnyal és Orbán Viktorral. Egy kormánynak az országa teljes népét kell szolgálnia. Orbán pedig csak a támogatóit szolgálja ki – jelentette ki in 't Veld, hozzátéve, hogy a 7-es cikkely szerinti eljárás nem a büntetésről szól.

A vita harmadik résztvevője Laczó Ferenc, a Maastrichti Egyetem történelem tanársegéde. A moderátor pedig Yoeri Albrecht holland újságíró.

A Mandiner cikke itt érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában