Fotó: MTI / EPA / Malton Dibra

Várhelyi Olivér: Magyarország 30 éve újra demokrácia

A szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztos az Európa-nap alkalmából üzent.

Magyarország 30 éve újra demokrácia és 16 éve az Európai Unió tagja – hangsúlyozta Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztos az idén online térben rendezett Európa-nap magyarországi programjai sorában szombat este közzétett videóüzenetében.

Várhelyi Olivér úgy fogalmazott: ma már ez történelem, de mégis alapjaiban határozza meg mindannyiunk életét. Érték, amire büszkék vagyunk és amire vigyázunk – fogalmazott.

Kiemelte:

idén a koronavírus-járvány miatt az ünnep egy rendkívüli helyzetben nyújt támaszt, „aláhúzza, hogy mi, európaiak mennyire támaszkodunk egymásra, és mennyire kell támaszkodnunk egymásra”.

Hozzátette: ez a válság sem tart örökké, Európa, és benne Magyarország ki fogja heverni. Most már azon kell közösen dolgozni, hogy ez minél gyorsabban, és a lehető legkevesebb veszteséggel történjen meg, ebben pedig az Európai Bizottság is segít minden európainak – hangsúlyozta. Az Európa-napot május 9-én tartják.

Hetven évvel ezelőtt ezen a napon fektette le az európai országok közötti együttműködés alapjait Robert Schuman történelmi jelentőségű nyilatkozata.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája által idén a koronavírus-járvány miatt az online térbe szervezett programok között délelőtt Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára, Dobrev Klára (DK) és Járóka Lívia (Fidesz), az Európai Parlament két magyar alelnöke, valamint Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője is üdvözölte a rendezvénybe bekapcsolódókat.

Borítókép: Várhelyi Olivér az Edi Rama albán miniszterelnökkel tartott tiranai sajtóértekezletén 2020. január 16-án

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Több mint kétezer diák vett részt az MVM Okosbútor versenyén
szponzorált tartalom
Egy aláíráson is bukhat a teljes örökség
A versenyhivatal 480 millió forint bírságot szabott ki az ÉkszerTV-re
Az adás ékszer-értékesítési gyakorlata több szempontból is tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben.
Rebrov: büszke vagyok, ahogy Magyarországot képviseljük nemzetközi szinten
A zöld-fehérek edzője kőkemény meccsre számít a Molde ellen.
Olyan rekordot dönthet meg a Bundesliga-játékos, amilyet soha nem akart
Közelít a német Bundesliga öngólrekordjához Martin Hinteregger.
80km/h-s szélroham is előfordulhat megyénkben – Fotók
Készített fotókat a felhőkről? Küldje el nekünk!
Nagyobb eséllyel lesz szívbeteg, akinek az édesanyja cukorbeteg volt várandósan
Az anya betegségének kitett fiatalok körében a három leggyakoribb diagnózis a magas vérnyomás, a 2-es típusú diabétesz és az iszkémiás szívbetegség.
Így lendítenék fel a szentesi turizmust – Fotók
Turisztikai kerekasztal megbeszélést szervezett a helyi önkormányzat, hogy az idegenforgalomban érintettek együtt ötleteljenek azon, hogyan lehetne vonzóbbá tenni a várost a turisták számára.