Világharmónia Futás Szent György téri gyermekrekorddal

Május 25-én az ország 55 településéről megközelítőleg 4000 gyermek érkezett a Budai Várba.

Május 25-én az ország 55 településéről megközelítőleg 4000 gyermek érkezett a Budai Várba.

A 10mX10m-es óriás mandala-virág kirakásánál valamennyi résztvevő saját alkotását tehette az előkészített mandalára, így megérezhették a gyerekek a közös kreativitás élményét.

Idén a megközelítőleg 1000 gyermek között -aki a rendezvény keretein belül lefutotta a 2,2 km-t – , óvodás indulók is voltak.

A rendezvény díszvendége Erős Zsolt volt, aki mesélt a hegymászói tapasztalatairól és válaszolt a gyerekek kérdéseire. A gyerekek legnagyobb örömére a Hintaló egész nap meg sem állt.

A Világharmónia Futás 5 kontinens több mint 140 országában megrendezésre kerülő váltófutás, melynek célja, hogy fejlessze a nemzetek közötti barátságot.

A rendezvényt 25 évvel ezelőtt indította útjára Sri Chinmoy, akinek Mádl Ferenc a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozta.

A Futás szimbóluma egy égő fáklya, mely a békét, a barátságot és az összetartozást jelképezi. Ezt a békefáklyát tartotta már II. János Pál pápa, Nelson Mandela elnök, Teréz Anya, Gorbacsov elnök, Muhamed Ali, Carl Lewis, neves politikusok, sportolók és a budapesti rendezvényen több ezer gyermek is.

Fekete-Győr nem akar lemaradni Gyurcsány mögött a gyűlöletben
Varga Judit: a Momentum ismét átlépett egy határt.
Nem csak hűsöltek: webáruházat működtettek a börtönből
Két férfi termékeket rendelt az interneten, de ki nem fizették és amire erre az eladók rájöttek, már másoknak el is adták az így szerzett árut. Ráadásul egy börtöncellából intézték ezt az üzletet.
Szerencsétlen állat! Műanyag töklámpásba szorult a feje egy szarvasnak
Csak állatvédők segítségével tudott megszabadulni a fejére szorult műanyagtól a szarvas. Az egyesült államokbeli New Yersey állam egyik városában történt a furcsa baleset.
ÚtON: Nincs komoly torlódás a városban
A legfrissebb közlekedési információk.
Sokszor lesz szennyezett a levegő ezen a télen
A légszennyezettség minden télen problémát jelent, az extrém sarkvidéki melegedés miatt viszont a mostani szezonban erre az időjárás is rátesz majd egy lapáttal.
Orbán Viktor: nálunk még istenes a helyzet (HALLGASSA MEG!)
A miniszterelnök szerint nem a szabályok számának a szaporítása, hanem a meghozott szabályok betartása a legfontosabb.