Ország-világ

2016.10.30. 07:33

Visszaesett a Kalózpárt Izlandon a szavazatok közel felének kiértékelése alapján

Az izlandi parlamenti választásokon leadott szavazatok közel felének kiértékeléséből az derül ki, hogy az előrejelzésekkel és a közszolgálati televízió felmérésével szemben kisebb támogatást kapott az ineternetes aktivisták által alapított Kalózpárt.

A részeredmények szerint 14 százalékon áll, és ezzel a harmadik helyen van, de így is a háromszorosára - 9-re - növelheti a képviselői helyei számát Az első - 30 százalékkal - az eddigi kormánykoalíció egyik tagja, a jobbközép Függetlenségi Párt. Visszaesett, 10 százalék körüli eredményt ért el a koalíció másik tagja, a Haladó Párt. A második helyen a baloldali zöldek állnak. 


Az elemzők szerint a részeredmények alapján nagyon nehéz lenne megmondani, hogy a hét parlamenti párt milyen kormányképes koalíciót lesz képes alkotni. Az eddigi jobbközép koalíció két pártja biztosan nem szerzi meg a többséget, de a Kalózpárt és választási szövetségesei sem.

Címkék#izland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában