Vonatbaleset - Kedd reggeltől járnak a vonatok

Kedden hajnalban végeztek a szombati balesetben megrongálódott sínek kijavításával a szakemberek, így reggel hét órától már járnak a vonatok Kurd és Szakály-Hőgyész között.

A Budapest – Dombóvár – Pécs vasútvonalon már a reggeli InterCity vonatok is villanymozdonnyal közlekednek a vonal teljes hosszában – közölte hétfőn reggel a MÁV.

A szombati baleset ügyében – melyben kisiklott egy személyvonat több kocsija és 12 ember megsérült – már a rendőrség is vizsgálódik. Vasúti közlekedés veszélyeztetése, vagy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés jöhet szóba. Ha ezek megalapozatlanok lesznek, a rendőrség megszünteti a nyomozást. Gyanúsítottja egyelőre nincs a hatóságnak.

A baleset körülményeit a MÁV is vizsgálja. A vasúttársaság szerint valószínű, hogy a vasúti pálya műszaki hibája okozta a balesetet, de azt is feltételezik, hogy a tartós meleg miatt a sínek is deformálódhattak azon a szakaszon. Megvizsgálják a kisiklott személyvagonokat is. A baleset okára a szakértői vizsgálat adhat választ, az eredmények augusztus közepére várhatóak.