Orosz-ukrán konfliktus

2019.09.13. 06:39

Washington több száz millió dolláros katonai segélyt ad Ukrajnának

Kijev egyesült államokbeli külképviselete a sajtóértesüléseket megerősítve a Facebook közösségi portálon azt írja, hogy 250 millió dollárt az amerikai védelmi minisztérium költségvetéséből irányoznak elő Ukrajnának, 141,4 millió dollárt pedig a külügyminisztérium büdzséjéből.

A csaknem 400 millió dolláros segély haditechnikai eszközök és hadfelszerelések beszerzésére, valamint szolgáltatásokra fordíthatók, erősítendő az ukrán hadsereg védelmi képességét. „Ez a katonai támogatás az Egyesült Államok részéről az ukrán népnek az orosz agresszió elleni harchoz az országaink stratégiai partnerségéről tanúskodik, és komoly hozzájárulást jelent az európai és az euroatlanti biztonság megerősítéséhez” – írta az ukrán nagykövetség.

Az UNIAN hírügynökség azt írta, hogy a szóban forgó összeg folyósítását korábban visszatartotta Washington, miután Donald Trump amerikai elnök utasította Mark Esper védelmi minisztert és John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadót az Ukrajnának szánt katonai segélyprogram felülvizsgálatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában