covid-19

2021.09.01. 20:57

WSJ: Észak-Korea visszautasított több millió adag Sinovac védőoltást

Júliusban az AstraZeneca/Oxford védőoltását utasította el a mellékhatásokra hivatkozva.

Elutasított a Sinovac Biotech által gyártott közel hárommillió adag védőoltást Észak-Korea, arra hivatkozva, hogy a vakcinákat a koronavírus-járvány által súlyosan érintett országoknak kellene felajánlani – írta szerdán a The Wall Street Journal az ENSZ Gyermekalapjára (UNICEF) hivatkozva.

A szakosított ENSZ-szervezet, amely a szegény országok oltáshoz jutásának segítésére létrehozott Covax program keretében oszt szét védőoltásokat, közölte az amerikai napilappal, hogy Észak-Korea egészségügyi minisztériuma elutasította a szállítmányt arra hivatkozva, hogy szűkös a globális vakcinakészlet, és a járvány továbbra is máshol terjed.

Észak-Korea júliusban az AstraZeneca/Oxford védőoltását utasította el a mellékhatásokra hivatkozva – közölte egy dél-koreai agytröszt.

Phenjan nem jelentett egyetlen Covid-19-fertőzöttet sem, és szigorú járványügyi intézkedéseket léptetett életbe, lezárta a határait és korlátozta a belföldi közlekedést.

Az UNICEF egyelőre nem reagált a Reuters megkeresésére.

„Továbbra is együttműködünk a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság hatóságaival, hogy segítsük a Covid-19-világjárvány leküzdését” – írta elektronikus levelében a Covax program másik vezetője, a GAVI Vakcinaszövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában