elindult az akció

2021.09.03. 07:23

Zajlik az aláírásgyűjtés a Fidesz petíciójához

Országszerte elindult a Fidesz Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! aláírásgyűjtési akciója, több mint ezer aktivista gyűjti az aláírásokat az ország háromszáz pontján a következő hetekben. A budapesti petíciós standnál atrocitás történt, a Hvg.hu beszámolója szerint egy idős férfi kutyaürülékkel dobálta meg az aktivisták bódéját.

„Pécsett is azért fontos, hogy összefogjon a csendes többség, mert elementáris tapasztalatunk, miként tette tönkre a várost a baloldal”

– mondta csütörtöki tájékoztatóján Hoppál Péter, a város országgyűlési képviselője a Magyar Nemzet tudósítása szerint. Kitért rá, hogy a baloldal által hagyott 43 milliárd forintos adósságot az Orbán-kormánynak kellett levennie a pécsiek nyakáról. „A fideszes városvezetés a kormány támogatásával, hosszú befektetett munkával tudta eltakarítani a baloldal szemetét” – fogalmazott. – „A baloldal egyszer már tönkretette Pécset, és visszatértével megint hibernálódott a helyi gazdaság, ezért törekszünk arra, hogy a baloldalnak ne legyen esélye a pécsi sémát alkalmazva tönkretenni az egész országot, mert munkájuk csak a csőd felé mutat” – hívta fel a figyelmet.

Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke arra kérte a baranyaiakat, írják alá az íveket, ha nem akarják, hogy Gyurcsány emberei visszatérjenek a hatalomba, elvegyék a családtámogatási kedvezményeket, a 13. havi nyugdíjat és megemeljék a rezsit.

„Elképesztő állapotok vannak Budapesten, mióta Karácsony Gergely, a baloldal egyik miniszterelnöki aspiránsa vezeti a várost”

– mondta a pécsi tájékoztatón Soltész Miklós államtitkár, aki szerint nem kerékpárutakat építenek, hanem azokat csak felfestik, a tömegközlekedést ellehetetlenítették, újra tele van hajléktalannal a főváros, szemetes a város, miközben kukákat szerelnek le. „Karácsony megválasztása is hatalmas katasztrófa lenne, de még nagyobb katasztrófát jelentene Gyurcsány és felesége az országnak” – hangsúlyozta.

„Nem szabad megengedni, hogy újra hatalomra kerüljön a Gyurcsány Ferenc által irányított baloldal, amely a kormányzását annak idején hazugságra és erőszakra építette”

– jelentette ki Horváth László, a Fidesz szóvivője, a térség országgyűlési képviselője a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció gyöngyösi aláírásgyűjtő helyszínén csütörtökön. Az egykori miniszterelnök őszödi beszéde is emlékezetes és intő jel mindenkinek, hiszen abban egyértelműen bevallotta: hazugsággal nyertek választást 2006-ban – tette hozzá.

„A tüntetésre szemkilövetéssel, lovasrohammal, vízágyúval, könnygázgránáttal válaszolt, vér folyt Budapest utcáin” – húzta alá a szóvivő, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy most ugyanez a Gyurcsány Ferenc és ugyanez az általa irányított baloldal akar ismét kormányra kerülni.

Csütörtökön kitervelt akcióban fejezte ki nemtetszését a Fidesz petíciójával szemben egy férfi Budapesten. A HVG fotóriportere éppen a helyszínen volt, amikor kutyaürülékkel dobták meg a kormánypárt Nyugati téri standját. Mint írták, az idős férfi egy műanyag zacskóban gyűjtött száraz kutyaürüléket, amellyel utána célba vette a petícióhoz aláírást gyűjtő aktivisták bódéját. A férfi – miután kiürítette a zacskó tartalmát – azt kiabálta: „Hazudnak!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában