Mesterházy: akit igaztalanul vádolnak, megvédjük

Akit igaztalanul vádolnak, megvédjük, akiről pedig kiderül, hogy hibát vétett, nem védjük meg, és ez általánosságban igaz - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje újságíróknak Budapesten, a párt Nyugdíjas szolidaritás című rendezvénye előtt.

A politikus véleményét azzal kapcsolatban kérdezték a sajtó képviselői, hogy szombaton az atv.hu rendőrséghez közeli forrásokra hivatkozva arról számolt be: Antal Attila korábbi BKV vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre.

Az atv.hu információi szerint Demszky Gábor főpolgármester már a héten értesült arról, hogy a korábbi BKV-vezérigazgató terhelő vallomást tesz Hagyó Miklósra, ezért is nyilatkozta a sajtónak, hogy ő korábban figyelmeztette Hagyót arra: amit tesz, az nem helyes.

A fideszes ingatlanadó-felvetésre Mesterházy Attila azt mondta, örömmel hallotta, hogy van a Fideszben is olyan politikus, aki kedvezően nyilatkozott az ingatlanadóról. "Az már szomorú, hogy ezt a politikust kiradírozták a Fidesz listájáról" - tette hozzá a szocialista miniszterelnök-jelölt.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pénteken közölte az MTI-vel: nem indulhat Mádi László a Fidesz listáján a tavaszi országgyűlési választáson, mivel "szembement" a párt ingatlanadóval kapcsolatos álláspontjával.

Mesterházy Attila vasárnap annak a véleményének adott hangot, hogy hosszú távon a vagyoni típusú adók irányába kell elmozdulni, s így minél kevesebb adó terhelje a jövedelmeket. Azonban ez hosszú folyamat, amiről az új parlamentben kell majd vitát folytatni - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!