Évértékelő beszédet tart vasárnap Bokros

Évértékelő és programadó beszédet tart Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje vasárnap - mondta Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Évértékelő és programadó beszédet tart Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelölje vasárnap - mondta Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: Bokros Lajos beszéde más lesz, mint az egyébként megszokott politikai összefoglalók.

Mint kiemelte, eddig sem Vona Gábor, a Jobbik, sem pedig Orbán Viktor a Fidesz miniszterelnök-jelöltje nem vállalta a programvitát Bokros Lajossal.

A demokrácia lényege azonban a programok őszinte bemutatása a választások előtt - jelentette ki.

Herényi Károly közlése szerint Bokros Lajos nem csak összefoglalja a 2009-es év történéseit, hanem beszélni fog azokról a dolgokról, amelyeket el kell végezni ahhoz, hogy Magyarország kilábaljon a válságból. Mint mondta, az MDF nyit majd egy fórumot, amelyen keresztül folyamatosan kapcsolatot lehet tartani Bokros Lajossal.

Kérdésre válaszolva közölte: vasárnap képviselőjelölteket, szimpatizánsokat, valamint a pénzvilág szereplőit is várják az évértékelő és programadó beszédre.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint szabályszerű-e az, hogy az MDF budapesti választmánya nem látta a fővárosi egyéni képviselőjelöltek névsorát, Herényi Károly azt válaszolta: ebben a kérdésben az országos választmány elnöke az illetékes. Hozzátette azonban, hogy a kisebbségnek illik elfogadnia a többség döntését.

A Magyar Nemzet szerdán írt arról, hogy az MDF budapesti választmánya nem látta, így nem is fogadta, vagy utasította el azt a névsort, amelyen a párt fővárosi egyéni képviselőjelöltjei szerepelnek, erre pedig az alapszabály szerint szükség lett volna. Lévai Zoltán, az MDF fővárosi választmányi elnöke a lapnak elismerte, hogy a budapesti vezető testület nem döntött a nevekről, mindössze "egy elvi döntést hozott a szabad demokratákkal való együttműködésről". A választmány - mondta Lévai - "átruházta" a névsor összeállításának lehetőségét a pártelnökségre.

Az MTI kedden írta meg az MDF fővárosi egyéni képviselőjelöltjeinek névsorát. Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese, Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő, Csapody Miklós országgyűlési képviselő, valamint Lévai Zoltán budapesti elnök is indul egyéni képviselőjelöltként Budapesten. Az SZDSZ-es politikusok közül a fővárosban egyéniben indul mások mellett Ikvai-Szabó Imre, John Emese, valamint Szabadai Viktor.

Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke azt is közölte kedden az MTI-vel, hogy Budapest harminckét egyéni választókerületéből 14-ben MDF-es, 17-ben SZDSZ-es jelölt indul, egy helyen pedig közös jelölt lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!