Bokros: Nem erős, hanem okos államra van szükség

Hódmezővásárhely - Nem szabad azt ígérni, hogy majd az állam gondoskodik az emberekről a bölcsőtől a sírig. Nem erős, hanem kicsi, okos államra van szükség – hangsúlyozta Hódmezővásárhelyen Bokros Lajos. A Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje elmondta: pártja a kapitalista piacgazdaságot támogatja.

Munkatársunktól

Magyarország évek óta mély válságban tengődik. Nem lehet megígérni az azonnali fellendülést, csak azt, hogy reformokkal megfékezik, megállítják a romlást – fogalmazott Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje kedden Hódmezővásárhelyen.

A politikus hangsúlyozta: fontos, hogy egy pártprogramban ne legyenek ellentmondások, mert azok csak kárt okoznak az országnak. A Magyar Demokrata Fórum programja egyértelmű, nincs benne ellentmondás.

– A fő feladat a romlás megállítása, hogy újra beinduljon a gazdasági növekedés. Az MDF a kapitalista piacgazdaságot támogatja. A vállalkozói réteg teremtse elő a szakképzett munkaerővel betölthető munkahelyeket, ne pedig az állam – hangsúlyozta az MDF miniszterelnök-jelöltje. Bokros Lajos hozzátette: pártja nem az állam mindenhatóságának bűvöletében él. Nem szabad azt ígérni, hogy majd az állam gondoskodik az emberekről a bölcsőtől a sírig. Nem erős, hanem kicsi, okos államra van szükség, ami például tudja, hogy nem szabad beleavatkozni a gazdasági folyamatokba, de jó minőségű szolgáltatásra szükség van.

Bokros Lajos szerint az állam nem gondoskodhat az emberekről a bölcsőtől a sírig. Fotó: Karnok Csaba

Bokros Lajos szerint az állam nem gondoskodhat az emberekről a bölcsőtől a sírig.
Fotó: Karnok Csaba

A hódmezővásárhelyi fórumon Takács Róbert, a 6. számú választókerület MDF-es országgyűlésiképviselő-jelöltje arról beszélt, hogy az MDF a "lila köd" helyett, a valóságot tárja a választók elé. Programja pedig a józan észre épít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!