Zavaros interjú

2022.03.16. 20:43

Márki-Zay Péter megint magyar választók millióit sértegette

Megint magyarok millióit sértegette Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az időseket tájékozatlannak, a Fideszre szavazókat tisztességtelen embereknek nevezte. Ezután viszont egészen zavaros módon mentegette Z. Kárpát Dánielt: szerinte azért nem baj, hogy Z. Kárpát náci karlendítést tett egy most előkerült videón, mert közben mosolygott.

Márki-Zay Péter ismét zavaros interjút adott az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Többször keveredett saját magával ellentmondásba, többször kellett módosítania a mondatait. Azt azonban most sem tudta kihagyni, hogy sértegesse magyarok millióit – írja az Origo.

 

Először azzal akarta letagadni az összes közvélemény-kutatás eredményét – amelyek szerint a Fidesz nagyon simán vezet –, hogy győzködte a műsorvezetőt, hogy az emberek nem szavazhatnak a Fideszre. A fiatalok például azért, mert – ellentétben az idősebbekkel – tájékozottak.

Vagyis Márki-Zay szerint az idősek tájékozatlanok.

Ezután pedig hosszan azt hajtogatta, hogy tisztességes magyar ember nem szavazhat a Fideszre – vagyis mindenki, aki a Fideszre szavaz, tisztességtelen.

A műsor végén pedig egy egészen zavaros gondolatmenettel akarta mentegetni a náci karlendítést bemutató Z. Kárpát Dánielt. Márki-Zay szerint azért nem probléma a náci karlendítés, mert közben a jobbikos politikus mosolygott.

Borítókép: Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!