Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Mi volt 2016 nagy átverése? - Írja meg történetét

Mi volt 2016 nagy átverése? - Írja meg történetét
Az év eleje alkalmas arra, hogy az elmúlt esztendő történéseit összegezzük, így van ez a fogyasztóvédelem területén is. Ezen a héten a 2016 legérdekesebb, leginkább közérdeklődésre számot tartó kérdéseit, felvetéseit várjuk, ezekre válaszolnak a fogyasztóvédelmi szakértőink, hogy mások is tanulhassanak belőle.
Mi okozta a legnagyobb nehézséget vásárlásai során a tavaly, melyik szolgáltatónál érezte úgy, hogy átverték. Best of 2016 összeállításunkhoz várjuk az elmúlt év kiemelkedő történeteit, hogy mások is okulhassanak belőle. Utazni egész évben lehet, ha kérdései vannak a szerződéssel kapcsolatban, csalódott az utazási irodában, írja meg nekünk. Lemondási biztosítás, fakultatív program, pluszköltség, légkondis busz – minden úgy volt, ahogy ígérték?

A használt autók vásárlásával kapcsolatban is várjuk olvasóink felvetéseit. A kilométeróra-állásnak ugyan magunk is utánanézhetünk, de tanácsos szakember segítségét is kérni – ha úgy érzi megvezette egy kereskedő vagy egy magáneladó, ossza meg.

A cipővásárlás témaköre örök sláger, ennek kapcsán az is kiderült, sokan nem tudják, mit takar a jótállás, a garancia és a szavatosság. Jár már úgy, hogy bele kellett nyugodnia a cipőjavíttatásba a csere helyett? Szezontól független kérdés az étrend-kiegészítők és a fogyókúrás tabletták hasznossága, az viszont biztos, hogy két hónap alatt ritkán sikerül a 20-30 kilós fogyás.

Az elmúlt hónapban intenzívebbé vált az internetes vásárlás, érdemes óvatosnak lenni, ha a virtuális világgal üzletelünk. Előfordult, hogy késett a kiszállítás és visszakérte a pénzét?

Nem ritka, hogy olyan előfizetési szerződést írtunk alá, amiről kiderül, inkább a mobiltársaságnak előnyös. Járt már úgy, hogy nem akarta igénybe venni az Önre tukmált szolgáltatást? Ossza meg tapasztalatait szakértőinkkel!

Észrevételeiket várjuk a delmagyar.hu portálon, itt a cikkünk végén kérdezhetik a szakembereket, oszthatják meg tapasztalataikat. Online sorozatunk partnere a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda (GVTI). Szakértőink olvasóinknak személyesen is próbálnak megoldási javaslatot adni. A válaszok szerkesztett formában megjelennek a nyomtatott újságban éppúgy, mint a portálunkon.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meddig viheti vissza a karácsonyi ajándékot?

Meddig viheti vissza a karácsonyi ajándékot?
Sok karácsonyi ajándék esetében okozhat gondot, hogy barátunk, rokonunk, nagylányunk nem viheti vissza, ha mégsem találtuk el az ízlését. Tovább olvasom