2019.10.22. 08:00
Ez a Szálka nem szúr, és még finom is!
Újabb bakancslistás étel került fel Szeged gasztronómiai palettájára. Az alig egy hónapja üzemelő Szálka Loft Dining Halászcsárda kapros túrógombóccal tálalt harcsapaprikásáért megéri ellátogatni Újszegedre.

Szeged - 2019.10.17. A napokban nyílt meg a Szálka halászcsárda és étterem a Tisza gyöngye helyén. A teljesen felújított vendéglátóhely minõségi ételekkel várja vendégeit. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)
Fotó: Karnok Csaba
A Tisza Gyöngye emeleti diszkójában sok szép emléket szereztek a szegediek, akiket régóta foglalkoztatott, mi lesz az elhagyatott épülettel. Tizennégy hónap alatt végre újra életre kelt a legendás hely: ma már a két részre osztott, 1200 négyzetméteres, hatalmas emeleti térben halászcsárda és rendezvényterem várja a vendégeket – a legnagyobb étteremként a városban.
Heti menüje – két levessel, két főétellel és egy desszerttel – csupán esszenciát ad Gyurik Tamás séf keze munkájából, mely igazán az a la carte kínálatból ismerhető meg.
Ez a Szálka nem szúr, és még finom is!
A Szálka két étlappal rendelkezik: a halászcsárdás étlapján 15-20-féle halétel szerepel, például többféle halászlé, tőkehalfogás, halsaláta, lazactatár és harcsapaprikás. Ez utóbbi máris az étterem húzó fogásává vált: a filézett harcsaszeletek és a kapros túrógombócok párosítása valódi ízorgiát okoz a vendégnek.
Éttermi étlapja az újhullámos vonalat követi, a modern konyha elemeit alkalmazza. Erről nem hiányoznak a balatoni ökofarmról érkezett bivaly- és szürkemarha-húsos ételek, úgy mint a bivalypaprikás sztrapacskával, a vadételek, például nyúlraguleves. Előételei közül kiemelendő a fésűkagyló. A főételként választható pacal, bárány- és csirkés fogások, vegetáriánus ételek és tészták is. Sajttortája, házi készítésű, újragondolt almás pitéje pedig méltó lezárása a fenséges menüsornak.
Az amerikai, nyugat-európai lakások, műtermek ipari hangulatát idéző, loft stílusban kialakított Szálka hatalmas, kazettás ablakaival, letisztult eleganciájával barátságos hangulatú helyként várja vendégeit. A 120 férőhelyes halászcsárda ebédelni, vacsorázni hív, a 200 férőhelyes, hatalmas pulttal, projektorral és profi hangtechnikával felszerelt rendezvényterem lakodalmak, családi és céges rendezvények, konferenciák ideális terepe lehet.
Az ízek a mennyekbe röpítenek, de az árak nem. Kóstoljon bele a Szálka ízeibe a Belvárosi híd lábánál, karnyújtásnyira a Tiszától! A csendes, nyugodt környéken ingyenesen parkolhat.
Elérhetőség:
Szálka Loft Dining Halászcsárda
Szeged, Közép Kikötő sor 1
Telefon / Asztalfoglalás: +36 70 451 1818
Email: [email protected]
(x)