fogászat

2020.06.24. 08:00

Új érzéstelenítési technika a GGDent-nél

Az intra ossealis érzéstelenítésnek hála, beszélni, enni-inni, nyelni is tud a beteg, szemben a hagyományos érzéstelenítő injekcióval.

Szeged, 20200618. GGDent Fogászati és Implantációs Központ Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

A közismert érzéstelenítő oltás a legkellemetlenebb fogászati- és szájsebészeti beavatkozások egyike. A szúrás fájdalmas, az oltóanyag lassan szívódik fel, ráadásul az egész arcot elzsibbasztja. Sem enni-inni, sem beszélni nem tud a páciens.

Dr. Görög Gábor e kellemetlen eljárás mellett a legmodernebb érzéstelenítést valósítja meg újszegedi rendelőjében: a GG Dent Fogászati és Implantációs Központ szájsebész fogszakorvosaként az intra ossealis érzéstelenítést alkalmazza.

-Az eljárás az oltóanyagot adagoló, speciális készülékkel valósítható meg, amit a fogászati beavatkozásoknál a rendelőben napi szinten alkalmazunk. Csak egy apró, alig észrevehető szúrás az ínyen, és a zsibbadás szinte azonnal megtörténik- magyarázza a szakember, hozzátéve, így nincs felesleges várakozás, a kezelés pillanatokon belül megkezdődhet.

Míg a hagyományos érzéstelenítés az ínyre hat, ez a módszer – szükség esetén- csak a fogakra lokalizálódik. A sikerarány száz százalékos, tehát az esetek legnagyobb részében nincs szükség ismétlésre, viszont alkalmazás előtt feltétel egy panoráma röntgenfelvétel, mivel azon tájékozódhatunk a beadás módjáról. Az intra ossealis érzéstelenítés alkalmazható fogtömésnél, gyökérkezelésnél, bizonyos esetekben fogimplantációs beavatkozásoknál is.

A GG Dent Fogászati és Implantációs Központ a higiéniai előírásoknak megfelelően, biztonságos körülmények között várja előzetesen bejelentkezett pácienseit, akiket arra kér, lehetőség szerint kísérő nélkül jelenjenek meg a rendelésen.

Elérhetőség:

GGDENT FOGÁSZATI ÉS IMPLANTÁCIÓS KÖZPONT

6726, Szeged Szent-Györgyi Albert u. 45.

Tel.: 06-30/447-4343

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában