GGDent

2020.09.08. 08:00

Néha okosabb döntés a foghúzás

Mára eltűnőben van az az idejétmúlt fogászati szemlélet, miszerint a fogat mindenáron meg kell tartani. Vitathatatlan, hogy a fog óriási érték, ugyanakkor bizonyos esetekben jobb megszabadulni tőle. Gondolkodjon ésszerűen, hallgasson a szakértőre!

Fotó: Török János

Fotó: Török János

 

Fotó: Török János

– A fog csakis akkor érték, ha egészséges, vagy ha legalább középtávon is megoldást nyújtó beavatkozással, például töméssel, gyökérkezeléssel helyreállítható. Ám, ha a beavatkozások ellenére visszatérő panaszokat okoz, ha ismételten megbomlik a fogágy, jobb, ha az ember a foghúzás mellett dönt. Az a problémás fog amely nem is biztos hogy minden esetben fájdalommal jár, hosszú távon több kárt okoz, mint hasznot – magyarázza dr. Görög Gábor, a GGDent Fogászati és Implantációs Központ szájsebész fogszakorvosa, aki a racionális mérlegelés fontosságára hívja fel a figyelmet.

A foghúzással járó fogpótlás hosszú távú megoldást jelenthet a panaszos fogak helyett. Bár például a gyökérkezelésnél sokkal drágább beavatkozásnak bizonyul, egyben megbízhatóbb, időtállóbb egy implantátumot vagy hidat készíttetni. Így ár-érték arányban is okosabb befektetésnek számít.

Ma már gyakorlatilag nem létezik olyan fogászati eset, amelyet ne lehetne orvosolni. Nem érdemes tehát görcsösen ragaszkodni az igencsak problémás fogak megtartásához. Az implantációk és fogpótlások biztonságosabb és tartósabb megoldást jelentenek.

Időpont-egyeztetés: +36-30/447-43-43

Elérhetőség:

GGDENT FOGÁSZATI ÉS IMPLANTÁCIÓS KÖZPONT

6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 45.

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában