hirdetés

2020.10.13. 08:00

A gyökérkezelés nem old meg mindent!

Tudta, hogy a foggyökérkezelések alig 70%-a sikeres? A legtöbb esetben a gyökérkezelés helyetti fogeltávolítás és fogpótlás biztonságosabb és tartósabb megoldást jelent.

dr. Görög Gábor, a GGDent Fogászati és Implantációs Központ szájsebész fogszakorvosa

Fotó: Karnok Csaba

Legtöbbször a szuvasodás okozta fogbélelhalás teheti indokolttá a jól ismert, de bizonytalan kimenetelű beavatkozást, amely a fog belsejének kitakarítását jelenti. Ugyanis az esetek nagy részében a fogbélüreg alakja miatt ez a legnagyobb hozzáértés mellett sem végezhető el tökéletesen. Ha pedig a későbbiekben a gyökérkezelt fog fájdalmasan begyullad, azt végül ki kell húzni.

dr. Görög Gábor, a GGDent Fogászati és Implantációs Központ szájsebész fogszakorvosa

Minél több gyökere van egy fognak, annál kisebb az esély a sikeres gyökérkezelésre – három gyökérnél például csak körülbelül 40%. E rizikós beavatkozás miatt sok esetben tehát felesleges görcsösen ragaszkodni a saját foghoz – mondja dr. Görög Gábor, a GGDent Fogászati és Implantációs Központ szájsebész fogszakorvosa.

Ezzel szemben a fogpótlás biztos megoldást ad.

– A pár évre készülő, háromgyökerű fog gyökérkezelése csak 30 százalékkal olcsóbb, mintha a páciens a gyökérkezelés helyett a foghúzást és a pótlás készítését választotta volna. Így tehát jobban megéri a körülbelül 10 évig tartós hídépítés vagy a költségesebb, de akár évtizedekig is használható implantáció – figyelmeztet a szakember.

Elérhetőség:

GGDENT FOGÁSZATI ÉS IMPLANTÁCIÓS KÖZPONT

6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 45.

+36-30/447-4343

 

(PR)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában