PR

2021.09.17. 11:00

Már nagyon vártuk: Állattenyésztési Napok szeptember 23-25!

Tavaly a Covid miatt elmaradt, idén pedig a megszokottól eltérően nem tavasszal, hanem szeptember 23-25. között rendezik meg a nagy múltú, immár 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat megszokott helyén, a Kutasi úton. Védettségi igazolványt nem kérnek.

delmagyar.hu

A háromnapos, sok ezer embert megmozgató, az OMÉK társrendezvényeként megvalósuló Állattenyésztési Napokon nemcsak a szakma, hanem az érdeklődő nézelődők és az egész család talál magának elfoglaltságot az igen széles programkínálatból.

A csütörtök, péntek, szombat 9-18 óráig tartó vásárhelyi eseményen a tenyészállat show-bírálat és bemutatók, az állattenyésztés, növénytermesztés mellett családi szabadidős tevékenységek, tenyészállat-árverés, szakmai programok, konferenciák és megannyi más érdekesség is várja a közönséget.

Naná, hogy állatokból nem lesz hiány: megannyi ló, szarvasmarha, sertés, juh, nyúl, kecske, baromfi készül a nagy napra, de a halászat és vadászat szerelmesei sem maradnak hoppon. Lesz lovas és kutyás bemutató, lovas fogatok és ugratók, főző- és rajzverseny. Érkeznek ide magyar vizslák, solymászok, nomád lovasok. Csikós torna, bemutató fejés, lópatkolás, juhnyírás várja a vendégeket.

A mezőgazdaság iránt érdeklődők erő- és munkagépekkel, a legkorszerűbb mezőgazdasági technológiákkal találkozhatnak.

És ez még mind semmi!

A 18 év alattiak számára ingyenes rendezvényre jegyek már online is kaphatók, védettségi igazolvány nélkül is látogatható a rendezvény.

Covid-szűrés az Állattenyésztési Napokon

A kiállítás helyszínén a résztvevők és látogatók szeptember 25-én, szombaton 10-14 óráig az orvosi rendelőben – 20 perces eredményközléssel – utazáshoz is felhasználható antigén gyorstesztet kérhetnek.

Emellett kérhető 24 órás eredményközléssel PCR teszt, valamint vénás vérből IgG ellenanyagszint-mennyiségi meghatározás – 48 órás eredményközléssel – oltás előtt vagy után akár a 3. oltás elbírálásához, védettségi kártya igényléséhez. A rendelőben Centaur teszt és ELISA teszt is kérhető.

A PCR és antigén gyorsteszt eredményét térítésmentesen angol v. német nyelven állítják ki. Az antigén gyorsteszt eredményét a helyszínen adják ki, a többi vizsgálat (PCR, vér ellenanyag) leletét pedig elektronikusan küldik meg a páciens számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában