Hirdetés

2022.05.12. 00:00

Kőrösy! Siker! Karrier!

A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum a város nagy múltú, elméleti és gyakorlati oktatást folytató intézménye, ahol a minőség hagyomány. Innováció és tradíció egyaránt jellemzi az iskolát. Az intézmény a korszerű tudás átadása mellett két idegen nyelv tanulásának, valamint a tízujjas vakírás elsajátításának lehetőségét kínálja, IKT-kompetenciát fejleszt, és számos külföldi kapcsolattal rendelkezik. A Kőrösyből jó eséllyel kerülnek be a fiatalok a felsőoktatásba, illetve könnyen helyezkednek el a munkaerőpiacon.

delmagyar.hu

A Kőrösy számára fontos, hogy diákjai négy-öt itt eltöltött év után értékrendet, szemléletmódot, törődést, egyfajta kőrösys attitűdöt, viselkedés- és magatartásformát vigyenek magukkal útravalóul. Az oktatók és a diákok is komolyan veszik az iskola jelmondatát, Kazinczy Nagy titok című epigrammájának szavait: „Jót s jól!”

Technikumi keretek között Gazdálkodás és menedzsment ágazatban folyik az oktatás. Céljuk olyan szakmai alapozóképzés biztosítása, amellyel a tanulóknak esélyt nyújtanak az érettségi és a szakmai végzettség megszerzésére, valamint a szakirányú felsőfokú iskolai továbbtanulásra, a szakirányú munkába állásra. Az itt végzettek lehetőséget kapnak az egyetemi képzési idő lerövidítésére szakirányú továbbtanulás esetén.

A Gazdálkodás és menedzsment ágazatú osztályaik különböző specializációjúak.

A nyelvi előkészítő osztályukban az angol vagy a német nyelvet tanulják a diákok emelt óraszámban. A képzés egy előkészítő és öt technikumi évből áll.

A nyelvi orientációjú osztályba azokat a tanulókat várják, akik az általános iskolában angol vagy német nyelvet tanultak, és kiemelt óraszámban kívánják folytatni idegen nyelvi tanulmányaikat a két nyelvvizsga megszerzése céljából.

Az informatika orientációjú osztályba jelentkezők az informatikát a kerettantervi előírásnál magasabb óraszámban tanulják. A képzés többek között jó alapozást jelent a gazdaságinformatikus, a mérnök informatikus és a programtervező informatikus felsőfokú képzésekhez.

Az üzleti orientációjú osztályba felvett tanulók a 9‒13. évfolyamon ‒ előképzettségüktől függően ‒ egy idegen nyelvet tanulnak, ez kezdő vagy haladó német vagy angol lehet. Gyakorlatorientált képzés keretében az iskola lehetőséget biztosít a tanulóknak a tanirodában a vállalkozások működésének megismerésére.

Az iskola nagyon büszke idegennyelv-oktatása magas színvonalára. Számos középfokú nyelvvizsga születik mindkét nyelvből, s nem kevés a felsőfokon sikeresen teljesítő diákok száma sem.

Elismerést érdemelnek a Kőrösy országos versenyeredményei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában