Hirdetés

2022.06.23. 00:00

Így nem úszták meg Vasék a (rém)álomutazást

Minden jól indult: a szülők a gyerekekkel elautóztak a francia Riviérára. Az idő és a táj remek, a koszt… hát a koszt az nem. Ez az első este rögvest kiderült, amikor a gyerekek fertőzéses hasmenéstől szenvedve izzadtak a szállodai szobában; orvost is hívtak hozzájuk. Majd a gyógyszertár elé parkolt autójukba hátulról belerohant egy kocsi. Vas apuka kiborult: nem kötött CASCO-t.

delmagyar.hu

A Vas család magabiztosan, nem amatőr turistaként vágott neki a nyaralásnak:

1. A két hétre otthon hagyott otthonukat biztonságban tudták, mert volt lakásbiztosításuk

Így nem szaladt fel még jobban Vas apuka vérnyomása, amikor a házba belépve észrevette, hogy nyitva maradt az ablak, amit a vihar bevágott, kitörte, és az eső eláztatta a laminált parkettát meg az ablak alatti kanapét. A kárrendezésben, illetve kárbejelentésben segített nekik a megbízható családtagként számontartott alkuszcégük, az Elsőbiztosítás Kft. Így minden zökkenőmentes volt.

Jó tanácsok a lakással kapcsolatban indulás előtt:

 • Indulás előtt mindenképpen ellenőrizzük az összes ablakot, hogy be van-e csukva, ha van redőny, legyen lehúzva. Így otthonunk nemcsak a viharoktól, de a hívatlan látogatóktól is jobban védve lesz. Ha van kamerarendszer, érdemes annak működését is ellenőrizni.
 • Azokat az elektronikai eszközöket, amelyeknek nincs szükségük folyamatos áramellátásra, húzzuk ki a konnektorból. Így a legkönnyebben elkerülhető, hogy egy villámcsapás kárt okozzon bennük. A főkapcsolók, hosszabbítók lekapcsolásával nem 100%-os a védelem!
 • Az összes bejárati és teraszajtót zárjuk be, és ha van riasztórendszer, azt se felejtsük el aktiválni!
   


2. Kötöttek baleset- és betegségbiztosítást, valamint poggyászbiztosítást tartalmazó utasbiztosítást is. A gyógyszerszámlák felmutatásával a biztosító utólag kifizette az orvosi ellátást és a gyógyszerköltségeket.

Az utazás alatt is bármikor történhetnek balesetek. Már egy egyszerűbb bokaficam orvosi ellátásáért is borsos árat fizethetünk külföldön. Utas- és/vagy balesetbiztosítással azonban elkerülhető ez a pluszköltség és a sok további adminisztráció is.

Egy alap utasbiztosítás tartalmaz:

 • életbiztosítási szolgáltatásokat;
 • baleset- és betegségbiztosítási szolgáltatásokat;
 • poggyászbiztosítást;
 • asszisztenciaszolgáltatást is.

3. CSAKHOGY! Elfeledkeztek a CASCO-ról…

Sokan külföldön is felelőtlen sofőrökbe, kátyúkba, balesetekbe futnak bele. Pont, mint Vasék. Sajnos Vas apuka erre nem gondolt, pedig a CASCO kisegítette volna a bajban! 

Jó tanácsok autóval nyaralóknak:

 • indulás előtt érdemes átnézetni a kocsit egy szerelővel;
 • ellenőrizzük a gumik és fékek állapotát, az izzókat, illetve a folyadékszinteket is;
 • az elsősegélydoboz hiánytalan állapotban legyen, illetve keressük elő a láthatósági mellényeket, ellenőrizzük az elakadásjelző háromszöget;
 • tartsunk egy poroltót is a kocsiban;
 • az utasbiztosításokban szereplő asszisztenciabiztosítás mellett hasznos lehet CASCO biztosítást is kötni, hogy ne járjunk úgy, mint Vasék.

Megkérdeztük az Elsőbiztosítás Kft. egyik szakemberét, hogyan tudnak segíteni a nyaralás előtt állóknak. Szécsényi Ludovika értékesítési vezető elmondta, hogy a lakossági ajánlatadó csoport náluk személyre szabottan, mindössze néhány perc alatt több biztosító ajánlatát hasonlítja össze. A cél, hogy a legrészletesebben tudják kiajánlani a legjobb konstrukciókat ügyfeleiknek. 

Az ügyintézés gyors és egyszerű, az ügyfél pedig biztos lehet benne, hogy az álomnyaralás alatt sem érik majd olyan váratlan helyzetek, amelyek később rosszul érintik a pénztárcáját.

Válaszd Te is a biztonságos pihenést! 

Elsőbiztosítás Kft.
www.elsobiztositas.hu 
[email protected]
+36-30/7733-300


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában