PR

2022.07.06. 00:00

Csúszdás lesz a vásárhelyi strand

Már csak néhány hét, és elkészül a vásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda megújuló, hátsó tanmedencéje és a fölé megálmodott, hiánypótló csúszdapark. A három csúszdát augusztustól vehetik birtokba a kicsik és a nagyok, egyedül vagy családostól.

delmagyar.hu

Kamikaze, anakonda, családi csúszda – biztonságosan, az előírásoknak megfelelően üzemel augusztustól a vásárhelyi strand három csúszdája a hátsó, családi részleg tanmedencéjénél, a két kültéri gyermekmedence és a gyógymedence szomszédságában. Éppen ezért a tanmedence egy, a nagy vízmennyiség elnyelését szolgáló kiegyenlítővályút is kap. A zavartalan pihenés érdekében az építési területet mobil kerítéssel különítik el a fürdőzőktől.

Mi szem-szájnak ingere

De nem ez az egyetlen újítás a megye legnagyobb zöldterülettel büszkélkedő strandján. Katona Zsolt, a strand igazgatója elmondta, a családbarát fürdőhely folyamatosan fejlődik: részben új, mégis jelképes összegért bérelhető nyugágyakkal (az egyszemélyes mindössze napi 500, a kétszemélyes 1500 forintért), a gyógymedence fölé szerelt napvitorlákkal készültek az idei nyárra. Tavaly 10, idén már 11 szolgáltató várja a megéhezőket: lágy fagyi, jégrém, lángos, kürtőskalács, hot dog, hamburger, pizza – felsorolni is nehéz lenne a gazdag kínálatot.

A megújuló tanmedencével együtt 8 kinti medence, a fedett részen 3 medence, 2 élménymedence, köztük a szeptemberig naponta üzemelő, közkedvelt, waterplay ugrálóváras vízi élménypark várja a kalandvágyó pancsolókat. Emellett strandröplabda, strandkézilabda, valamint strandfoci segíti az aktív kikapcsolódást.

Partihangulat éjjel-nappal

A nyári sporttáboroknak is helyet adó strandon mindennap pezseg az élet, gyerekekből itt sosincs hiány, ahogy programokból sem. A tram-trainnek hála, a Szegedről érkező fürdőzők száma is megnőtt. Egyre szélesebb a nyári programkínálat, amelyre nem csak a vásárhelyiek kíváncsiak.

Lézershow-val, diszkóval gazdagított, éjszakai fürdőzés három is lesz a közeljövőben: július 8-án, augusztus 12-én és szeptember elején. A Rádió 88 Strandparty július 9-én, július 30-án és augusztus 14-én szórakoztatja a közönséget. A Pölöskei Strand Roadshow vásárhelyi állomására augusztus 5-én Czanik Balázs edző, életmód-tanácsadó érkezik a fürdőbe. Az egészséges életmód jegyében 10 és 16 óra között mozgatja meg a közönséget – sorolta a nyári programokat Katona Zsolt, hozzátéve, két nagyszabású úszóversenyt is Vásárhelyen rendeznek meg a következő hetekben: a július 16–17-i Regionális Delfin Seregszemlét és a július 27–30. közötti országos gyermek-úszóbajnokságot.

Bérelhető mobilházak

A kempingfejlesztés jegyében augusztus végére öt praktikus, jól felszerelt mobil házzal gyarapodik a strand. A három darab hálószoba-nappalis, illetve a két darab 2 hálószoba-nappalis mobil ház összesen 20-25 fő kényelmes elszállásolását teszi lehetővé. A bérelhető mobil házak mellett a lakókocsik, a lakóautók kiszolgálására is alkalmas kemping a napokban kap útburkolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában