PR cikk

2022.10.14. 00:00

Pillanatragasztóval gyógyította fülét

Tévedésből még pillanatragasztó is kerülhet a fülbe – a gyógyító fülcsepp helyett. Erre is látott már példát a 24 éves Mega Halláscentrum. A szegedi hallásszaküzlet más furcsaságokról is lerántja a leplet.

delmagyar.hu

A szervezet energiaáramlását támogató méhviaszos fülgyertyát sokan a fülzsír eltávolítására használják, tévesen. Ugyanis erre a célra nem használ, ellenben sokat árt a fülnek. A leégett gyertya hamvas-zsíros maradéka eldugítja, mi több, felmarja a hallójáratot, fájdalmas gyulladást okozva és a hallást csökkentve.

De nem csak a herbaüzletekben kapható fülgyertyával van baj!

A fülzsír eltávolítására a forgalomban kapható fülzsíroldó spray felmarja a hallójáratot. A tisztítópálcika sem javallott, mert a zsír így nem kifelé, hanem a hallójárat belsejébe tolódik 

– mondta el Kisné Kotogán Zsuzsanna.

A Mega Kft. tapasztalt audiológusa szerint csakis a szakember által végzett fültisztítás a megbízható. Így elkerülhető, hogy a beragadt fülzsír – amely felmelegedve a savnál maróbb hatású váladékká alakul át – a hallójáratba szorult vízzel együtt gyulladást okozzon. A görbe hallójárattal rendelkezők és a hallókészüléket használók hallójárata egyébként is nehezebben tisztul.

A hallást javító készülékkel élőknek tudnia kell, hogy a felmelegedett, ezért erősen maró hatású fülzsír a készülékben is károkat okozhat. Ezért ne hagyja, hogy az aprócska eszköz sokáig érintkezzen a folyamatosan termelődő váladékkal!

A szakember által végzett fültisztítás nem fájdalmas, és ami a legfontosabb: biztonságos. A Mega Hallásgondozó Szalonokban dr. Madani Shahram PhD fül-orr-gégész és audiológus főorvos rendel.

Képen: Madani Shahram fül-orr-gége szakorvos. Fotó: Karnok Csaba
 

Keresse fel a 8–10 gyártó termékeit kínáló szaküzlet munkatársait Szegeden, Szentesen vagy Csongrádon, ahol ingyenes hallásvizsgálattal, dobüregi nyomásméréssel és személyes tanácsadással várják az előzetesen bejelentkezett vendégeket.

Szeged

• Roosevelt tér 7–9., tel.: 06-62/424-607

• Felső Tisza-part 31–34., tel.: 06-62/424-607

Szentes

• Ady Endre u. 9/b., tel.: 06-20/536-0633

• Sima Ferenc u. 44., tel.: 06-20/288-5050

Csongrád

• Gyöngyvirág u. 5., tel.: 06-20/255-3893

Kiskunmajsa

• Fő u. 66., tel.: 06-20/255-3893

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában