PR cikk

2022.11.29. 00:00

A KÉSZ Csoport filmjében az épületek történeteit az emberek írják

Sokan magukra ismerhetnek a KÉSZ Csoport kisfilmjében, amelyben az épületeikben megforduló emberek állnak a középpontban. Az idén 40 éves vállalatcsoport látványos formában búcsúzik a múlttól és üzen a jövőnek.

delmagyar.hu

Az építmények igazi története az átadásuk után kezdődik: amikor a kivitelezőket felváltják a falak közt lakó, dolgozó, alkotó, élményeket kereső emberek. A KÉSZ Csoport fennállásának 40 évét ünneplő imázsfilmje ezeket az embereket állítja középpontba.    

Az 1982-ben alapított KÉSZ Csoport központja 1987-ben költözött Szegedre, ahol jelenleg egyik leglátványosabb projektjei az Oroszlán utcai műemlék házak felújítása.  A vállalatcsoport neve és tevékenysége ma azonban nem csupán Magyarországon, hanem Európa számos pontján jól ismert. Szakembereinek munkáját lakóépületektől kezdve szállodákon, ipari- és gyárcsarnokokon és konferenciaközpontokon át stadionokig láthatjuk.  

A vállalatcsoport számára azonban a jövő legalább annyira fontos, mint a múlt öröksége. Épp ezért igyekeznek vonzóvá tenni az építőipart, ennek érdekében például a szegedi Gál Ferenc Egyetemmel együttműködésben építőipari hiányszakmákban képzik a diákokat. A Szegedi Tudományegyetemmel közös céljuk pedig az, hogy a fiatalokat diplomájuk megszerzése után is a régióban tartsák. Idén adventkor viszont Szegeden a KÉSZ Csoport tulajdonában álló, Klauzál téri egykori Európa Szálló, közismertebb nevén Démász-székház változik a Rotary Club Szeged szervezésében hatalmas adventi naptárrá. A sportok terén pedig a Pick Szeged utánpótlás kézilabdacsapatának, valamint a KÉSZ St. Mihály SE NB1-es női futballcsapatának támogatója a vállalatcsoport. Ugyanakkor fontos törekvésük, hogy megmutassák: ez az ágazat fenntartható is lehet.     

A 40 év lezárásaként mostani imázsfilmjükben azokról emlékeznek meg, akik épületeik falai között együtt szurkolnak csapataik sikeréért, fáradhatatlanul próbálnak az esti előadásra vagy közös kávézással zárják a napot. A film búcsúzik a múlttól, és üzen a jövőnek, hiszen ikonikus épületei a következő generációkat is várják.   

„Filmünk fő üzenete szerint minden építkezés vége egy új dolog kezdete. A KÉSZ Csoport fennállásának első 40 éve után még magasabb fokozatra kapcsol, nemzetközi terjeszkedéssel, további munkahelyek teremtésével és komoly fenntarthatósági vállalásokkal. A cégcsoport életének következő fejezete előtt azonban szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek eddigi történetünk formálásában és várjuk azokat, akik a következő időszakban szereznek élményeket az általunk épített falak között” – mondja Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport marketing és vállalati kommunikációs igazgatója.  

A filmben feltűnik a jövő évi atlétikai világbajnokságnak otthont adó budapesti Atlétikai Stadion acélszerkezete, a MOL Csoport vadonatúj székháza, az ország legmagasabb épülete: a MOL Campus, Magyarország elsőszámú nemzetközi rendezvény- és konferenciaközpontja a Hungexpo és még számos, a KÉSZ Csoport tagvállalatai által, vagy közreműködésével létrehozott épület. A főszereplők viszont azok az emberek, akik élettel töltik meg az építményeket, amelyek nélkülük csupán üres épületek lennének.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában