PR cikk

2022.11.26. 00:00

A siker kulcsát kínálja a Kőrösy

Az évszázados múltra visszatekintő Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikumot a folyamatos fejlődés jellemzi, náluk hagyomány a minőség. Oktatásuk fókuszában a Gazdálkodás és menedzsment ágazat áll, amelyhez korszerű berendezések biztosítják a megfelelő szakmai alapokat. Két idegen nyelv, tízujjas vakírás, külföldi kapcsolatok. Minden adott, indulj el ezen az úton, legyél sikeres közgazdász!

delmagyar.hu

Technikumi képzés

Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Precizitás, pontosság, rendszerszemlélet, rugalmasság, szabálykövetési hajlandóság, jó kommunikációs és problémamegoldó készség. Ezekre szükséged lesz, ha Pénzügyi-számviteli ügyintéző szeretnél lenni. Az oklevéllel a kezedben a gazdálkodó szervezetek gazdasági tevékenységével összefüggő részfeladatokat önállóan végezheted: könyvelési feladatokat láthatsz el, számítógépes programokat használhatsz, részt vehetsz nyilvántartások vezetésében, közreműködhetsz egyes pénzügyi műveletek előkészítésében és lebonyolításában. Vagy akár a felsőoktatásban is folytathatod tanulmányaidat.

A Gazdálkodás és menedzsment ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű végzettség és szakképzettség megszerzésével zárul.

Orientációk

A Gazdálkodás és menedzsment ágazat Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzését nyelvi előkészítő, nyelvi orientáció, informatika orientáció vagy üzletiorientáció – okleveles technikus formában is választhatod.

Nyelvi előkészítő

Ha az általános iskolában angol nyelvet tanultál és tanulmányaid folytatása során is az angol, vagy a német nyelvet szeretnéd emelt óraszámban tanulni, akkor válaszd a nyelvi előkészítő évfolyamot. A sok nyelvóra mellett tanulást segítő, kompetenciafejlesztő órákon vehetsz részt.

Nyelvi orientációjú osztály

Ide azokat a tanulókat várjuk, akik általános iskolában szintén angol vagy német nyelvet tanultak és ezeket kiemelt óraszámban szeretnék tanulni a két nyelvvizsga megszerzése céljából. A nyelvoktatás a nyelvi szinteknek megfelelően csoportbontásban történik.

Informatika orientációjú osztály

Ebben az esetben az informatikát a kerettantervi előírásnál magasabb óraszámban tanulhatod. Az informatikához elengedhetetlen az angol nyelv ismerete, amelyet az első évtől kezdődően

beépítenek a tananyagba. De ne aggódj! Ha még nem tanultad ezt a nyelvet, az iskola biztosítja számodra a felzárkózás lehetőségét is. A képzés többek között jó alapozást jelent a Gazdasági informatikus, Mérnökinformatikus, Programtervező informatikus felsőfokú képzésekhez.

Üzleti orientációjú osztály

Ebben az osztályban előképzettségtől függően egy idegen nyelvet tanulhatsz: kezdő vagy haladó német, illetve angol. Gyakorlatorientált képzésen belül az iskola tanirodáján lehetőséged lesz megismerni a vállalkozás működését.

Az üzleti orientációjú osztály okleveles technikusképzés formájában indul.

https://szakkepzesszeged.hu/

https://www.facebook.com/szegediszakkepzes

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában