PR cikk

2022.11.24. 00:00

Autóipar, belügy és rendészet? Akkor irány a Csonka!

Téged is vár Újszeged egyetlen középiskolája, a Szegedi SZC Csonka János Technikum, ahol a tantermi oktatás mellett korszerűen felszerelt tanműhelyekben tanulhatsz meg mindent, amit a gépjárművekről kívül-belül tudni érdemes. Amennyiben rendészeti vagy katonai pályára készülsz, akkor is válaszd a Csonkát!

delmagyar.hu

A Csonkában két ágazat közül választhatsz: Specializált gép- és járműgyártás, valamint Rendészet és közszolgálat. 

Technikusi képzések

Jó műszaki érzékkel rendelkezel? Érdeklődsz az alternatív hajtású járművek iránt?  Szereted a gépjárműveket és kíváncsi vagy az előállításukra?  

Akkor a Gépjármű-mechatronikai technikus osztály pont Téged vár! 

A Specializált gép- és járműgyártás ágazat 5 éves képzése érettségivel és technikusi végzettség és szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairány: Szerviz. 

Ha szeretnéd megismerni a kormányhivatalok tevékenységi rendszerét, a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem-tűzoltóság, valamint a rendőrség tevékenységének legfontosabb elemeit, és érzed magadban az elhivatottságot, hogy hozzájárulj az emberek mindennapi biztonságos életkörülményeinek megteremtéséhez és fenntartásához, akkor válaszd a Közszolgálati technikus osztályt!  

A Rendészet és közszolgálat ágazat 5 éves képzése, amely szakma megszerzésével zárul. Választható szakmairányok: Közigazgatási ügyintéző, Rendészeti technikus. 

3 éves szakképző iskolai képzések

Ha Te is ott lennél a gyártósorról lekerülő új autók műszaki átvételénél, vagy dolgoznál szervizben és kiszűrnéd, megjavítanád az előforduló hibákat, akkor a Gépjármű mechatronikus képzés rád vár.

A Specializált gép- és járműgyártás ágazat 3 éves képzése a szakma megszerzésével zárul. Választható szakmairány: Motorkerékpár karbantartás.

Ha szereted a gépjárművek forma- és színvilágát, a látványos eredményeket, és szívesen veszel részt a végső felület kialakításának folyamatában, jelentkezz Járműfényezőnek!

Ez szintén a Specializált gép- és járműgyártás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A járműfényező feladata a gépjárművek karosszériáinak felület-előkészítése és -kezelése, javítói vagy ipari (gyártói) fényezése

Legyél Te is Karosszérialakatos! Munkád során gépjármű-felépítményeket javíthatsz, a gépjárművön külső szereléseket, a belső térben egyszerű szereléseket végezhetsz, valamint részegységek összeépítésében és a gépjárművek végső formáinak kialakítási folyamatában is részt vehetsz. 

A Specializált gép- és járműgyártás ágazat 3 éves képzése szakma megszerzésével zárul.  

Válaszd a Rendészeti őr szakmai képzést, és megismerkedhetsz a rendészeti, a magánbiztonsági tevékenység, valamint a rendvédelmi életpálya sajátosságaival és a leendő választott hivatás fontosabb szakmai elemeivel. 

A Rendészeti őr a Rendészet és közszolgálat ágazat 3 éves képzése, amely szakma megszerzésével zárul.  

https://szakkepzesszeged.hu/ 

https://www.facebook.com/szegediszakkepzes 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában