PR cikk

2022.11.10. 00:00

Ments élelmiszert, és spórolj közben! 

A SPAR szegedi és hódmezővásárhelyi üzleteiben indul a „muncholás” .

Delmagyar.hu

Immár a SPAR vásárlói is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél kevesebb élelmiszer landoljon a kukákban: az áruházlánc a Munch-csal karöltve szorítja vissza a pazarlást és juttatja kedvezményes áron jó minőségű termékekhez vevőit. Az ételmentő szolgáltatás tesztelése 2022. november 3-án indult Szegeden és Hódmezővásárhelyen. 

Mi az a Munch? 

A Munch (ejtsd, “muncs”) egy platform, amin keresztül élelmiszerláncok és vendéglátóipari egységek jelentős kedvezménnyel értékesíthetik az aznap el nem adott, de jó minőségű élelmiszereiket. Célja a pazarlás visszaszorítása által a fenntartható és felelős élelmiszerkereskedelem és vendéglátás népszerűsítése. A Munch-csal nem csak jó áron lehet enni, hanem könnyedén lehet tenni az ételpazarlás ellen is. 

Hogyan tudsz muncholni? 

Használata egyszerű: csak le kell foglalni a kiválasztott csomagot az ingyenesen letölthető mobilalkalmazáson, vagy a honlapon keresztül, majd online ki kell fizetni, s egy előre megadott átvételi idősávban átvenni a kiválasztott üzletben. A SPAR áruházaiban 4 féle csomagot lehet ilyen módon megmenteni – többek között pékárukat, gyümölcsöket, zöldségeket és hűtött árukat – mégpedig  akár 66%-os kedvezménnyel. A nagyjából 3000 forint értékű élelmiszercsomagokhoz így 1000 forintért, az 1500 forint értékűekhez pedig 500 forintért lehet hozzájutni. Ezzel mindenki jól jár: csökken a pazarlás az áruházakban, a vásárlók harmadáron tudnak jókat enni, a környezetről pedig jelentős mennyiségű terhet veszünk le. 

 

Mi van a SPAR munchban? 

Csomagolt és csomagolatlan kenyerek, pékáruk, sós- és édes finomságok, zöldségek, gyümölcsök, magvak, gyümölcslevek, tejtermékek, tészták, csomagolt szalámik, felvágottak, friss tojás, valamint további, hűtést nem igénylő termékek kerülhetnek Munch-kosaradba, akár az eredeti ár harmadáért. A SPAR Szegeden és Hódmezővásárhelyen 10 SPAR szupermarket és egy INTERSPAR hipermarket részvételével indította el a szolgáltatást.  

Mi lapul a csomagodban?  

Különleges eleme a munchoknak a meglepetés, ami még izgalmasabbá teszi a rendelést. Az kerül bele a csomagodba, ami éppen az adott napon megmentésre vár, így a meglepetés öröme mellett új termékeket is felfedezhetsz, miközben nem kell azon gondolkozni, hogy mit is válassz.  

Töltsd le az ingyenes mobilappot a gördülékeny muncholáshoz!  

Regisztrálj egy perc alatt díjmentesen, találd meg a legjobb Munch lelőhelyet és kezdheted is az ételmentést. 

Weboldal: https://munch.hu/  

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.munch.munchapp 

App Store: https://apps.apple.com/hu/app/munch-b-eat-food-waste/id1528038390

 

A SPAR-Munch tesztüzem az alábbi SPAR és INTERSPAR áruházakban indult el 2022. november 3-án: 

SPAR szupermarket - 6726 Szeged, Csanádi utca 7 

SPAR szupermarket - 6724 Szeged, Sárosi út 4. 

SPAR szupermarket - 6725 Szeged, Szentháromság utca 68. 

SPAR szupermarket - 6723 Szeged, Tápai utca 50. 

SPAR szupermarket - 6723 Szeged, Csillag tér 6. 

SPAR szupermarket - 6720 Szeged, Széchenyi tér 15. 

SPAR szupermarket - 6724 Szeged, Mars tér 1-3. 

SPAR szupermarket - 6723 Szeged, Szilléri sugárút 26-30. 

SPAR szupermarket - 6724 Szeged, Londoni körút 3. 

SPAR szupermarket - 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 8. 

INTERSPAR hipermarket - 6800 Hódmezővásárhely, Kaszap utca 20. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában