PR cikk

2022.11.26. 00:00

Nemzetközi kapcsolataival széles körű lehetőségeket nyújt a Krúdy - Videó

A Dél-Alföld régióban a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola az egyedüli szakképző intézmény, ahol kéttannyelvű turisztikai képzés zajlik angol-magyar nyelven. A 2023–2024. tanévtől pedig francia-magyar nyelvi előkészítő osztállyal bővül képzési kínálatuk.

delmagyar.hu

A Krúdyban két ágazat közül választhatsz: Kereskedelem és Turizmus-vendéglátás. 

Technikusi képzések

Kereskedő és webáruházi technikus

Ha nyitott vagy a kereskedelem új formáira, kiváló tervezési és elemző képességgel rendelkezel, szeretsz az online világban tevékenyen részt venni, köztünk a helyed! A Kereskedő és webáruházi technikus szakma új távlatokat nyit a kereskedelem területén. Az általános kereskedelmi folyamatok, a marketing, az online értékesítés és a webáruházak működése, megismerése a Kereskedelem ágazat 5 éves képzésén alap tananyag.

Cukrász szaktechnikus

A Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzésén cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat alkothatsz. Változatos, kreatív szakma, ahol az esztétikai érzék, a kézügyesség és a jó ízérzékelés elengedhetetlen feltétel a szakma megszerzéséhez. Cukrász szaktechnikusként a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési feladatokat is elsajátíthatod. Tanulhatsz üzletpolitikáról, marketingstratégiáról, a cukrászatok működéséről.

Szakács szaktechnikus

Amennyiben érdekel az alkotás teljes folyamata, jó kommunikációs képességgel és remek ízérzékkel rendelkezel, egyben nagy terhelhetőség és jó stressztűrő képesség jellemez, akkor válaszd a Szakács szaktechnikus szakmát. A vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhát felelős szakemberként vezetheted, magas szaktudás birtokában. A Turizmus-vendéglátás ágazat képzésén lehetőséged nyílik akár főszakács-helyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető-helyettes, élelmezésvezető pozíció betöltésére. A 2023–2024. tanévben nyelvi előkészítő osztály formájában is indul, ahol a magyar mellett a konyhaművészet alapnyelvét, a francia nyelvet is elsajátíthatod.

Turisztikai technikus

Ha érdekel az utazás, más kultúrák megismerése, nyitott és vállalkozó gondolkodásmóddal és remek együttműködő képességgel rendelkezel, jelentkezz a Krúdy Turisztikai technikus 5 éves képzésére, és legyél olyan idegenforgalmi szakember, aki turisztikai vállalkozásokban végez szervezési, idegenvezetési, értékesítési, ügyintézői és információs munkát.

Itt két szakmairány közül is választhatsz: Turisztikai szervező, illetve Idegenvezető.

Az Idegenvezető a külföldi és belföldi turistáknak bemutatja az adott ország természeti és kulturális értékeit, társadalmi, gazdasági és politikai helyzetét, tárlatvezetést végez, túrákat vezet.

A Turisztikai szervező utazási irodában információt nyújt, útitervet készít, menetjegyet, valamint szállást foglal és csoportos utazást szervez. Marketing- és értékesítési tevékenységet végez, külföldi és belföldi partnerekkel kapcsolatot tart, be- és kiutazásokat szervez, értékesít.

A 2023–2024. tanévben nyelvi előkészítő osztály formájában is indul, ahol az angol nyelv oktatására helyeznek nagy hangsúlyt a szakma sajátossága miatt is.

Vendégtéri szaktechnikus

Szeretnél egy étterem háttérmunkájában részt venni, megismerni, koordinálni a mindennapjait, mint például kínálatot tervezni, étel-, itallapot összeállítani, kapcsolatot tartani a beszállítókkal, figyelemmel kísérni a vállalkozás teljes működését? Ebben az esetben a Krúdy 5 éves képzését követően beszerzési-raktározási, értékesítési tevékenységet végezhetsz, irányíthatsz.

3 éves szakképző iskolai képzések

Kereskedelmi értékesítő

Szívesen foglalkozol emberekkel és szereted a változatos kihívásokat? Élvezed a kereskedelem dinamizmusát? Kereskedelmi értékesítőként lehetőséged lesz komplex értékesítői feladatokat ellátni, felmérni a fogyasztói igényeket, teljes körű logisztikai folyamatokat kivitelezni. A Kereskedelem ágazat 3 éves képzése, ahol a korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálhatod a vásárlókat.

Cukrász

A Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, ahol megtanulsz sütni, cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készíteni. Igazi alkotómunka, ahol az esztétikai érzék, a kézügyesség és a kreativitás elengedhetetlen feltétel a szakma elsajátításához.

Pincér – vendégtéri szakember

A Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése alatt megtanulhatod, hogyan fogadd az érkező vendégeket, továbbá elsajátíthatod az étel- és italajánlást, a felszolgálást, valamint a számlázást is. A szakma birtokában el tudod végezni az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket, figyelemmel tudod kísérni az árukészletet, fel tudsz szolgálni a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével.

Szakács

A Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzésének befejezésével az itt végzett diákok képesek lesznek kulináris élményt nyújtani a vendégek számára. Az élelmiszerekből ételeket, remek ízérzékével és kreativitásával pedig kulináris fogásokat varázsol. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozni tudó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy ’a la carte szakácsként.

Erős nyelvoktatás

A Dél-Alföld régióban a Krúdy az egyik olyan szakképző intézmény, amely széles körű külföldi kapcsolatokkal büszkélkedő iskola, az Erasmus+ program keretében kiemelten aktív kapcsolatot ápol – többi partnere mellett – a francia MFR Saint Michel Mont Mercure iskolával, így a krúdys cukrász-, szakácsvégzettséggel rendelkező diákok az érettségi után 1 éves szakmai képzésen vehetnek részt Franciaországban, ahol francia szakmai végzettséget igazoló oklevelet is szerezhetnek. Továbbá angol, olasz, spanyol, szlovák, finn, észt partnerekkel is rendelkezik az iskola.

A 2023–2024. tanévtől nyelvi előkészítő osztály formájában erősítik az angol és a francia nyelvismeretet.

https://szakkepzesszeged.hu/

https://www.facebook.com/szegediszakkepzes

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában