PR cikk

2022.11.28. 00:00

Tanulj az ország egyik legmodernebb sulijában! - videó

Szoftverfejlesztő és -tesztelőket, Pedagógiai munkatársakat Gyógypedagógiai asszisztens szakmairányon, Cukrászokat, Szakácsokat, Pincér-vendégtéri szakembereket képző Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium modern technológiával várja a tanulni vágyókat. 

Delmagyar.hu

A mórahalmi Tóth Jánosban négy ágazat közül választhatsz: Informatika és távközlés, Oktatás, Sport, Turizmus-vendéglátás. 

Technikumi képzések 

Szoftverfejlesztő és -tesztelő  

Ha a logikus, rendszerszintű gondolkodás, problémamegoldó képesség jellemez és szeretnél olyan csapatban részt venni, ahol képes lennél webes és asztali alkalmazást, azaz szoftvert fejleszteni, tesztelni, akkor ezt a szakmát válaszd! A programozási feladatokon túl még adatbázisok tervezését és kezelését is megismernéd? Akkor vár Mórahalom, ahol a programozás, fejlesztés, program-design szakértőjévé válhatsz az 5 éves képzés alatt. Az Informatika és távközlés ágazaton végzett diákok kiváló pozícióba kerülhetnek a munkaerőpiacon, mi több, az egyetemre történő bejutáshoz is kiváló lehetőséget biztosít. 

Oktatási szakasszisztens 

Szeretnél élményeket szerezni a jövő generációjának és a gyermekek fejlődésében segítő szerepet betölteni? Ha érdekel a a pedagógiai munka előkészítése, és később is ezen a pályán képzeled el magad, ne habozz, jelentkezz az Oktatás ágazat 5 éves képzésére! Ezzel a végzettséggel sajátos nevelési igényű, fogyatékos személyek körében végzett általános jellegű nevelési és oktatási feladatokban vehetsz részt. Figyelemmel kísérheted az érintettek személyiségének gazdagodását, amely által a te egyéniséged is fejlődhet, kibontakozhat!  

 Sportedző (a sportág megjelölésével) - sportszervező 

 Mozgás nélkül el sem tudod képzelni a jövődet? A Sport ágazat Sportedző (a sportág megjelölésével) - sportszervező szakmáját 5 év alatt végezheted el. Szükséges a választott sportágban való jártasság. Döntésed után még jobban elmélyülhetsz benne, még több elméleti és gyakorlati tudást szerezhetsz róla, fizikai erőnlétedet fejlesztheted vele. Az iskola befejezése után a sportágad mozgásformáit eredményesen oktathatod, a sportolók képességeit és erőnlétét szakszerűen felmérheted, edzésterveket készíthetsz, sporteseményeket szervezhetsz, és még sok minden mást is kipróbálhatsz! 

 3 éves szakképző iskolai képzések 

 Szakács 

Remek ízérzékkel vagy megáldva és szeretnéd kreativitásodat megcsillogtatni ételköltemények formájában? 

A Tóth Jánosban modern eszközökkel felszerelt tankonyhában tanulhatod meg a szakmát. A konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazva, az esztétikusság és a praktikusság figyelembevételével, folyamatos fejlődésre sarkall a szakma. 

Cukrász 

A cukrásztevékenység egy alkotási folyamat, amely során a cukrász nemcsak termékeket gyárt, hanem a fogyasztói számára egyenesen élményt is teremt. Kézügyesség, esztétikai érzék fejlesztésére kiváló teret biztosít az iskola, ahol korszerű technológiákkal őrzik meg a cukrászati termékkészítés tradícióit. 

Pincér-vendégtéri szakember 

Amennyiben érdekel a vendéglátás területén a szervezés és a logisztika, valamint szeretsz emberekkel foglalkozni, szeretnél egy jó csapatban elhelyezkedni, a Pincér-vendégtéri szakember szakma teljes mértékben passzolni fog hozzád. Kiváló kommunikációs és együttműködő készséget igényel. A különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához. A szakmával rendelkező szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. 

Mindhárom képzés vagy szakmai oktatás után, esti tagozaton 2 év alatt érettségi is szerezhető az iskolában. 

https://szakkepzesszeged.hu/ 

https://www.facebook.com/szegediszakkepzes 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában