PR

2022.12.09. 00:00

Gyógycipőjellegű gyereklábbelik az Orto-Pharmánál

A kisgyerekes anyukák fejből fújják, hogy egy jó gyerekcipő tartós, télen meleg, kényelmes, rugalmas talpú, csúszásmentes, divatos és változatos kivitelben kapható. Éppen ilyeneket kínál a szegedi Orto-Pharma-Reha gyógyászati segédeszközöket kínáló szaküzlete a Boldogasszony sugárúton.

A gyógyászati segédeszközök nagy múltú szaküzlete többek között gyógycipőjellegű, minőségi gyermeklábbeliket is árusít, az első lépésekre szabott cipőcskéktől egészen a 36-os méretig. A lábbelik hátsó sarokkéreg része a boka stabilitását szolgálja, ami roppant fontos a gyerekeknek: ezzel elkerülhető a láb deformálódása.

Kinti-benti használatra

A talp boltozata csak kétéves kor után kezd kialakulni. Ha a belső lábél befelé dől, indokolt az ortopéd cipő használata. A szupinált cipőket éppen erre fejlesztették ki. Jó, ha nemcsak az utcán, hanem benti cipőnek is ilyet használ a gyermek.

A szaküzlet D.D.Step és Memo márkájú, valamint a szupinált cipőket is gyártó Ponte20 cégnél készült szandálok, sportcipők, félcipők, sőt, világítós cipők gazdag kínálatával várja a kicsiket.

Fotós: Karnok Csaba

Sarkas kérdés

– A felsoroltak mindegyikre jellemző a hátsó sarokkéreg, a boka stabilitására szolgáló, magas szárú bokafogó. Anyaguk bőr vagy velúr, amely kiválóan elvezeti a hőt, így nem izzad meg a láb. A talp bordázott, ezért nem csúszik, ugyanakkor roppant hajlékony – tájékoztatott dr. Fazakas Kinga, az Orto-Pharma-Reha Kft. ügyvezetője.

8–10 éves korra a lábfej teljesen kialakul, és elnyeri végleges formáját. Amennyiben az enyhe bokasüllyedésre a gyermek nem viselt szupinált cipőt, a lúdtalp kialakulása elkerülhetetlen és visszafordíthatatlan. Felnőttkorban súlyos hát-, gerinc-, boka- és derékproblémák jelentkezhetnek, ezeket a speciális cipő enyhítheti.

Fotós: Karnok Csaba

A kínálatból

Az Orto-Pharma a Berkemann cipőket a felnőtteknek ajánlja. A CE gyógyászati jelzéssel ellátott német cipőmárka termékeinek anatómiai talpformája verhetetlen: minden egyes modellben egy fix vagy cserélhető talpbetét található, amely követi a talp vonalát.

A szaküzletben lábgyógyászati kellékek, gyógyászati segédeszközök, például otthonápolási és járássegítő eszközök, fekvőbeteg-ellátáshoz szükséges termékek kaphatók, továbbá megrendelésre egyedileg gyártott szupinált cipőket is készítenek gyermekek számára.

Elérhetőség: 

Szeged, Boldogasszony sgt. 37. 
Tel.: 06-62/470-707;  
06-30/837-9502 
Nyitvatartás: H–P 8.00–18.00, Szo 8.00–13.00 

www.orto-pharma-reha-hu 
facebook.com/ortopharma 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában