PR cikk

2022.12.02. 13:58

Optimális akkumulátorhasználat elektromos autóknál

Delmagyar.hu

Fotós: Shutterstock

Optimális elektromos autó használat 

Az elektromos autó használata nem feltétlenül magától értetődő dolog. Felépítésük és működésük teljesen különböző a hagyományos autókétól, ezáltal a használatuk során is más-más dolgokra érdemes odafigyelni. Első kipróbáláskor például sokan meglepődnek a hagyományos autókhoz képest erősebb gyorsuláson, ez annak köszönhető, hogy az elektromos motor szinte az első pillanattól fogva képes leadni a maximum teljesítőképességét.  

Töltési szokások és lehetőségek 

 Az elektromos autózás manapság egyre népszerűbb formája a közlekedésnek, a népszerűségének köszönhetően pedig egyre egyszerűbb is. Amellett, hogy otthon is egyszerűen és könnyedén tölthetjük fel ezeket az autókat, a töltőállomások száma növekedésnek indult. A benzinkutak mellett számos szupermarket kínál töltési lehetőséget a parkolóikban, külön erre a célra kijelölt parkolóhellyel, így bevásárlás közben is a töltőn hagyhatjuk az autót. Mivel sokan nemcsak rövid, de hosszú távokon is közlekednek, így az autópályák mentén és a városok szélén is megtalálhatóak töltőállomások. 

Hatótáv növelése töltés nélkül  

Elektromos autó vásárlása esetén, a hatótávolság szinte az első kérdések között szokott felmerülni. Rengeteg márka kezdett bele hibrid vagy teljesen elektromos autók gyártásába, így számtalan modell és teljesítmény közül válogathatunk. Ha a hatótávot meghaladó útra indulunk sem kell pánikba esnünk, hiszen a korábban említett lehetőségek mellett töltés nélkül is növelhetjük a hatótávot például regeneratív fékezés segítségével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában