PR cikk

2023.01.18. 10:09

Italok, amelyek növelhetik a diéta hatékonyságát

Az új év sokaknak hozott új fogadalmakat az életmódváltással kapcsolatban. Ez általában a diétázás témakörére épül, hiszen sokan szeretnének megszabadulni pár felesleges kilótól. Az alábbiakban bemutatunk két olyan italt, amivel hatékony és problémamentes lehet a fogyás.

Delmagyar.hu

Fotó: YaiSirichai/Shutterstock.com

Kávé – egy univerzális ital, ami kifejezetten egészséges lehet 

A kávé hasznos ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz. A fogyás alkalmával pedig mindkettőre rendkívül nagy szükség van. Előbbi az ásványi anyag pótlása miatt, hiszen a diéta azt jelenti, hogy valamit megvonunk magunktól ideiglenesen a cél érdekében. Az antioxidáns pedig a káros anyagok felszabadulásának semlegesítésében lehet segítségünkre. A fogyás által ugyanis sok salakanyag szabadul fel, amit korábban a zsír raktározott. Ezen kívül a kávé hatékonyan gyorsítja az anyagcserét, ami a fogyás egyik alapja, nem mellesleg hatékony étvágycsökkentő tulajdonságokkal bír. Hatását azonban csak a kiváló minőségű legjobb kávé típusok által tudjuk élvezni. Az olcsó minőségnek ugyanis nem elég magas a tápanyagtartalma, ezért valószínű nem is lesz ránk olyan hatással, ami megfelelő volna a diétához. 

A prémium kávékat a fogyáshoz a legegyszerűbben egy minőségi kávé webáruházból szerezhetjük be. Megéri, ha a fogyásunk a cél, ráadásul az egészségünknek is nagyon jót teszünk, persze csak mértékkel fogyasztva. 

Zöld tea – a jól ismert diétát támogató ital 

A zöld tea csodás hatásairól már mindenki hallott, ráadásul ezen hatások között található az is, hogy rendkívül hatékony lehet a méregtelenítés és a zsírvesztés támogatásában. A zöld tea olyan anyagcsere-gyorsító és zsírégetést segítő összetevőket tartalmaz, amit a teában található koffein csak tovább gyorsít. Ahogyan a kávé esetében, itt is főleg a minőségi teák tudják kifejteni ezt a hatást. Válasszunk szálas, prémium zöld teát, amit napi egy-két csészével elkortyolhatunk. Nem fogjuk megbánni, hiszen a zöld teáról egyébként is azt tartják, hogy a hosszú és egészséges élet záloga.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában