Pr cikk

2023.01.20. 00:00

Rizsázás helyett nézd meg a PufiRizsa-videót!

PufiRizsa. Először nem hangzik túl romantikusan, mégis azt mondjuk: ha Valentin-napi meglepetés vacsorahelyszínen töröd a fejed, ide mindenképpen vidd el a párodat! A Boros József utcai PufiRizsa bebizonyítja, hogy az is lehet istenien finom, ami egészséges. És nyugi, nem puffasztott rizs kerül a tányérotokra, hanem erre az alkalomra összeállított, csupa piros-rózsaszín menüsor. Titkos receptek, mennyei ízek. De ne rizsázzunk sokat, jöjjön a lényeg!

delmagyar.hu

Zérótolerancia-szemlélet

Csak semmi cukor és fehér liszt! Panírozás és olajban sütés helyett szuvidálás. Melyik hölgyet ne csábítaná a bűnmegelőzés ezen élvezetes formája, pláne Valentin-napon?!

Félreértés ne essék, nem Szeged legújabb vegán kajáldáját akarjuk eladni. Sokkal inkább egy olyan, egy éve üzemelő barátságos helyet a Rigó utca és a Boros József utca sarkán, amely minőségi ételeket kínál fitt verzióban – egész évben, mindenkinek.

Sarki bisztró és kávézó

A PufiRizsa műfaji meghatározását tekintve kicsit street food, kicsit pizzéria, nagyon menüzős és ’a la cartos hely egyszerre, amúgy meg hivatalosan bisztró és kávézó. Az erős kiszállítós vonala nem zárja ki a helyben fogyasztást, délidőben kimondottan kedvelt a menüt szeretők körében. Az ételszállítós futárok ingajáratban vannak 12 órától egészen 20 óráig, és hamarosan a PufiRizsa saját kiszállítása is beindul.

Kalóriaszámlálás nagyüzemben

Mitől olyan egészséges itt minden?! Hozzáadott répacukor helyett természetes és mesterséges édesítőket használnak, fehér liszt helyett zablisztet. Egy átlagos pizza nagyjából 2000 kcal, de nem itt! Pufiéknál csupán 1000 kcal a végeredmény a tortillaalap miatt. Szezonális alapanyagok és étlap. A cél, hogy minél egészségesebb hozzávalókból álljon össze a PufiRizsa saját konyhájában kikísérletezett tökéletes receptúra, és a bő olajban sütést is kerülik, inkább szuvidálnak. Az étlapon felsorolt valamennyi fogás mellett feltüntetik a kalóriát is – nagy segítség ez a diétázóknak.

 

Ízelítő a kínálatból

Ha első alkalommal készülsz betérni a Boros József utcai bisztróba, a csípős mexikói tortillalevest és a fahéjas szilvakrémlevest gofrival tálalva bűn lenne kihagynod. A salátákat cukormentes öntettel kapod. A pizzák, tészták mellett tortillaburgereket (főleg a marhahússal készült Pufi burger a menő) és quesadillákat kóstolhatsz.

Főételekből is van választék, például batáta brassói csirkehússal és szuvidált batátakockákkal, vagy a Hami törp favoritjaként említett, tejszínes gombamártással és csupa sajt muffinnal tálalt, fűszeres sous vide csirkemell steak.

Ha még mindig bírsz enni, jöhetnek a desszertek, az amerikai palacsinták és a brownie is megússza a hozzáadott cukrot, ahogy az olasz kávék, latték kávéöntetei is. A PufiRizsa főszakácsa Kovács Ádám, aki a nyitás óta erősíti a négyfős csapatot.

 

Jó ide beülni!

A hely kellemes, mi több, otthonos, a személyzet barátságos. Kisebb céges és családi rendezvények, baráti társaságok rendre megtalálják itt a számításukat.

Elérhetőség:
PufiRizsa Bistro & Kávézó
Szeged, Boros József utca 18.
+36-30/138-3746
https://www.facebook.com/pufirizsa.bistro/

menü: 11 órától 14 óráig,
’a la carte: 12 órától 20 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában