PR cikk

2023.02.28. 00:00

Arany fokozatú Felelős Foglalkoztató díjat nyert a szegedi Continental

Szeged, 2023. február 28. – A szegedi vállalat „Az Év Felelős Foglalkoztatója” díj arany minősítését kapta meg nagyvállalati kategóriában kiemelkedően jó gyakorlataiért, amelyek segítik a hazai felelős foglalkoztatói szemléletmód fejlődését.

delmagyar.hu

A Continental szegedi telephelye megkapta az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-től a Felelős Foglalkoztató arany minősítési fokozatot nagyvállalati kategóriában a kollégák jólléte és támogatása céljából létrehozott számos programjának, jótékonysági tevékenységének, illetve rugalmas foglalkoztatási formáinak köszönhetően. A minősítés elnyerésében nagy szerepet játszott az, hogy a cég nagy hangsúlyt fektet a közösségi tevékenységekre, a kikapcsolódásra, támogatja a munkavállalókat a nehéz élethelyzetekben, rendszeres ingyenes szűrővizsgálatokat biztosít, valamint lehetőség van rugalmas és otthonról történő munkavégzésre is. 

– A stratégiánk részeként kiemelt figyelmet fordítunk a munkatársak fizikai és mentális jóllétére, valamint elégedettségére. Célunk, hogy ne csak egy munkahely, hanem egy egymást támogató közösség legyünk. Teret adunk a kollégáknak a visszajelzésre, biztosítjuk a szakmai fejlődést annak érdekében, hogy elősegítsük a kiváló teljesítményű csapatszellemet, és fenntartsuk a magas motivációt a biztonságos jövő érdekében – mondta Sven Meier, a vállalat ügyvezető igazgatója. 

Az OFA – amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézménye – célja a foglalkoztatás és munkahelymegőrzés elősegítése, innovatív foglalkoztatási formák támogatása, a foglalkoztatást, a munkaerőpiaci integrációt szolgáló programok, projektek végrehajtása. Ennek keretében keresik Magyarországon azon munkáltatókat, akiknek fontosak munkavállalóik és megtartásukért erőfeszítéseket is tesznek, minőségi munkahelyek megteremtésére törekszenek, olyan eszközöket alkalmaznak és tevékenységeket folytatnak, amelyek a munkavállalók elkötelezettségét és elégedettségét növelik. 

A Continental AG-ról  

A Continental úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy- és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, a gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental együttes forgalma 2021-ben elérte a 33,8 milliárd eurót, jelenleg a cégcsoport több, mint 190 000 alkalmazottat foglalkoztat 58 országban. Vállalatuk 2021. október 8-án ünnepelte a 150 éves évfordulóját.  

A Continental Magyarországon  

A Continental technológiai vállalat a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó mesterséges intelligenciát fejlesztő központtal, egy járműdinamikai fejlesztőközponttal és tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen Magyarországon. Hazánkban a vállalat mintegy 8000 munkatársat foglalkoztat.   

A Continental folyamatosan és nagymértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és infotainment-megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, műszaki elasztomer-termékek fejlesztésével, ipari szállítási megoldások gyártásával és gumiabroncsok értékesítésével.    

Magyarországon a Continental-csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van, úgymint az autóipari szektor, a gumiabroncs, az ipari megoldásokat szállító ContiTech. Hazai vállalataik tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Debrecenben, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában