Hirdetés

2023.06.06. 00:00

BEFEJEZŐDÖTT A KISTELEKI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

PR-cikk

EFOP-4.1.2-17-2017-00125 
2023. június 8. 

A Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában lévő Kisteleki Általános Iskola és Kollégiumot a Széchenyi 2020 programban, 790,33 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újítottuk meg. A beruházás eredményeként a meglévő épületet felújítottuk, egy emelettel bővítettük, illetve egy új épületszárnyat is kialakítottunk. Az infrastrukturális fejlesztéseken túl több mint 72 millió forint értékben bútorokat és infokommunikációs eszközöket szereztünk be. 

Az iskola felújítását az EFOP 4.1.2-17-2017-00125 számú, „A minőségi oktatás feltételeinek megteremtése és hátránykompenzáció a Kisteleki Általános Iskolában” című projekt segítségével, a Széchenyi 2020 programban, európai uniós forrásból végeztük el. A Kisteleki Általános Iskola és Kollégium komplex fejlesztése nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az intézmény megteremtse a hosszú távon fenntartható nevelési-oktatási környezetet tanulói számára, és felkészüljön a XXI. század kihívásaira. 

A minőségi oktatást, a fenntartható fejlődést, a költség- és energiatakarékosságot, valamint az akadálymentes megközelíthetőséget fokozottan szem előtt tartó fejlesztéssel támogattuk az intézmény értékközvetítő szerepét, amelyek révén a korszerű nevelés-oktatás eszköz- és feltételrendszere hozzáférhetővé válik mind Kisteleken, mind a járás kistelepülésein és tanyai térségeiben élő gyermekek és a családjaik számára is. 

A konkrét célkitűzések között hangsúlyosan szerepelt a hátrányos helyzetű, tanulási nehézséggel küzdő gyerekek végzettség nélküli iskolaelhagyásának, lemorzsolódásának csökkentése. Ennek figyelembevételével alakítottuk ki és fejlesztettük az infrastrukturális eszközrendszert, így az intézmény az esélyteremtéssel biztosíthatja a hátránykompenzációt. 

Hasonlóképpen fontos volt a tehetségazonosítást és -fejlesztést támogató pedagógiai eszközrendszer kialakítása, továbbfejlesztése. A modern korban kiemelt jelentőségű a digitális kompetenciák összehangolt fejlesztése, ehhez a XXI. századi igényeknek megfelelő terem- és eszközfeltételeket alakítottunk ki. A hatékony pedagógiai eszközrendszer alkalmazásával és a módszertani megújulásával lehetővé vált a gyerekek továbbtanulási, pályaválasztási esélyeinek javítása. 

A Kisteleki Általános Iskolában a fejlesztés eredményeként a meglévő iskolaépület felújításán túl – az emeletráépítéssel hét új tantermet alakítottunk ki: három fejlesztő-logopédiai, egy informatikai és három egyéb szaktanterem szolgálja a minőségi oktatást. Bővültek a közösségi terek és a kiszolgálóhelyiségek is. Az új épület földszintjén technikaterem és fejlesztő szaktantermek kaptak helyet, az emeleti részen pedig könyvtár várja a tanulókat. Az új épület teljes kialakításában akadálymentesített. 

Az infrastrukturális fejlesztéseken túl 72 millió forintból vásároltunk eszközöket az iskola számára. Ennek köszönhetően az intézménybe új bútorok és informatikai eszközök is érkeztek. 

A projekt összesen 790,33 millió forint támogatásból valósult meg, amelyből az Európai Unió vissza nem térítendő támogatása 712,1 millió forint volt.  

Információ: https://kk.gov.hu/szeged 

E-mail: [email protected] 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában