Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

25. Jubileumi Körös-Toroki Napok!

Csütörtökön startol az idén már 25. KTN Fesztivál, mely a régió egyik vezető monstre rendezvénye lett. Összeszedtük, mitől is ennyire jó a KTN! (X)
Kis túlzással Magyarország a fesztiválok országa lett, minden hétvégére szinte minden megyében, de még városban is jut ilyen-olyan „fesztivál", amelyek erdejében nehezen igazodik el az ember lánya és fia…

A különböző falunapok divatja mellett rengeteg az amatőr házibuli (melyek azért, mert 2 DJ játszik rajtuk, már bitorolják a fesztivál szót), ami tagadhatatlanul erodálja a kifejezést. Csak azok a valódi fesztiválok tudnak életben maradni, melyek több tekintetben is kitűnnek az ócska imitációk közül…

A megafesztiválok nyilván ilyenek. A fiatalokat elsősorban vonzó Balaton Sound, Sziget, Volt, B.My.Lake kombo, megspékelve a Nagyon Balaton egyéb rendezvényeivel, egy óriási céghez tartozó rendezvények, melyekkel a közepes, régiójukat tekintve hagyományokkal és vonzerővel bíró könnyűzenei fesztek közül kevesen tudják felvenni a versenyt.
Ilyen az EFOTT, mely nyilván az egyetemistákra, főiskolásokra építve és nagy múltjára való tekintettel tudott megmaradni, és egy-egy régió „nagyjai" mint Debrecenben a Campus, Szegeden a SZIN és pl. Csongrádon a Körös-Toroki Napok.Az, hogy a múlt és az egykori sikerek önmagukban nem elégségesek az éles piaci versenyben és túlkínálatban, mi sem bizonyítja jobban, mint az évek óta küzdő, idén pedig lemondott Tokaj-Hegyalja Fesztivál, nem beszélve a korábban új szereplőként próbálkozó Part, vagy éppen FUN fesztiválok példájáról.

Üde kivételnek tűnik ebben a dzsungelben a Körös-Toroki Napok, ahol az egykori ingyenes városi össznépi – falunapos vurstliból az elmúlt néhány évben és különösen az idén egy valódi fesztivál képe rajzolódik ki. Össze is szedtük, mitől gondoljuk így:1.) Továbbra is INGYENESEK a nappali családi, kulturális, sport- és gyerekprogramok!

2.) INGYENES az országban is egyedülálló természeti jelenségként legendás homokföveny strandja is a rendezvény teljes ideje alatt!3.) Ebből adódóan nincs a fesztivál hermetikusan körbezárva, azt egy család is bebarangolhatja napközben, és élvezheti, mint egy kirándulást, INGYEN!

4.) A fellépők koncertjei és DJ-k játéka már fizetős, de meglepően ALACSONY jegyárral dolgoznak! A bérlet elővételben 4 napra helyi lakosoknak 5990 Ft-ért, illetve 6500 Ft-ért volt kapható, a helyszínen megváltott 3500 Ft-os napijeggyel élvezhetjük a nagyszínpad programjait, az EDM Arénát, a House-Techno Stage-t és a Happy Day Discot is. (Korábban mindenhova külön jegy kellett, ami sokkal többre jött ki…)

5.) Nem csak napijegy van, hanem gondoltak a kisebb pénztárcájúakra is, és pl. egy pénteki Punnany Massif, Wellhello, Halott Pénz, Kelemen Kabátban koncertet 2500 Ft-os koncertjeggyel is meghallgathatunk! Ehhez egy ezrest hozzátéve szinte DJ-orgiában is részesülünk 2 stílusban is, és ennyiért minden látogatható! Magyarán nagyon is megéri napijegyet venni!

6.) Egy újabb érv a fesztivál mellett: nem akárhol, nem akármilyen lineup vár a DJ kínálatból sem! Az EDM Arénára keresztelt LAGUNA BEACHet (korábban Vállalkozói Udvar) tavaly óta nyugodtan mondhatjuk Délkelet-Magyarország legimpozánsabb, legnagyobb és legszebb klubjának! Már maga a helyszín is emeli a fesztivál fényét! Aki járt már itt, tudja, miről beszélünk…7.) Az említett EDM lineup önmagáért beszél: Bárány Attila, Sterbinszky, Julia Carpenter, Andro, Chris Lawyer, a Katapult Dj, Lennard és a Tesis Buli, a Suck My Disco (hogy csak párat említsek) mellett itt lesz maga a bulibáró: Kis Grófo is!

8.) Az underground house és techno funoknak sincs okuk a panaszra. Sőt! Ebben a stílusban is vezeti a KTN a minőségi és trenddiktáló ranglistát! Maga az olasz techno királynő, Deborah de Luca látogat majd el ide, szintén a hazai elittel megspékelve: Hot X, Jay Lumen, Budai, Sanfranciscobeat, a Badgirls trio, Mateo&Spirit, összesen 19 arcot felvonultatva a három napon.

9.) Ha már a helyszíneket boncolgatjuk, akkor az idén a tavalyi nagyszínpad méreteit is megduplázzák és igazi giga stage-t varázsolnak belőle! Az ígéret szerint már csütörtök napközben meg lehet csodálni az új „monstrumot", ami nem csak a „hardverben", de programban is nagyon komoly lesz.10.) Apropó nagyszínpad és (már megint?!) az INGYENESSÉG! A város támogatásának jóvoltából a vasárnapi nagyszínpadi koncertek mindenki számára INGYENESEK lesznek, ahol Caramel és Kökény Attila lesznek a sztárfellépők.

10+1.) És ha mindez nem volna még elég, minket meggyőzött a megújult weboldal arculata (mely simán felér a legnagyobbak színvonalához): egyszerre trendi, egyedi és ad komoly rangot a fentieknek. Ugyanezt mutatja a Rekop Gyurival (Stand Up Comedy) forgatott jópofa reklámfilmek sorozata is, mely hűen tükrözi, hogy kis hazánkban él még a kreativitás és vidéken is lehet elérhető áron minőséget kínálni a sok bóvli között!

Ha meghúzzuk az eredőjét ennek a listának, tuti befutó a KTN, nálunk legalábbis! :)

Hajrá KTN, boldog szülinapot, Körös-Toroki Napok!

Ott találkozunk!

info: www.ktncsongrad.hu

(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatékony terápiával, most már életerősen, vidáman!

Napjaink társadalmának legnagyobb terhét a krónikus megbetegedések jelentik, melyek évekig - sőt, életfogytig tartó - egyre növekvő mennyiségű orvosság fogyasztását teszik szükségessé. Tovább olvasom