Fergeteges rendezvény Szentesen

2019.11.13. 08:00

A sportcsarnokban ünnepelték a Márton-napot az óvodások

Négyszáz óvodás bulizott a sportcsarnokban a Hungerit Zrt. Márton-napi rendezvényén. A gyerekek bemutatták, hogyan készültek az óvodákban a jeles napra, a legszerencsésebb ovi pedig százezer forintot is hazavihetett.

 

Ismét megmozgatta a várost a Hungerit Zrt., a cég Márton-nap alkalmából a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezett játékos délelőttöt az óvodásoknak. A sportcsarnok zengett a gyerekzsivajtól, hiszen tizenkilenc óvodai csoportból mintegy négyszáz gyermek érkezett a rendezvényre.

Természetesen nem üres kézzel várták a kicsiket, egyenpólót és ajándékokat is kaptak az ovisok, akikre jó pár játékos feladat is várt a délelőttön: óriás kirakót kellett kirakniuk, libacsőrt hajtogattak és színeztek is, tízóraira pedig libazsíros és tepertőkrémes szendvicsekkel vendégelték meg az óvodásokat. Cserébe a gyerekek – akik már nagyon készültek a Márton-napra – bemutatták a jeles naphoz kapcsolódó produkcióikat. A Szent Anna Utcai Óvodából a Süni és a Katica csoport is kitett magáért, ők is egy kedves előadással szórakoztatták a többi kisgyereket. – Mivel csicsergő és zöld ovi is vagyunk, ezért fontos számunkra az egészséges életmód, így szívesen veszünk részt minden mozgásos és élményt adó rendezvényen – magyarázta Bárányné Magyar Ilona óvónő. – A Hungerit minden évben kitalál valami jó programot, de idáig ez tetszett a legjobban. Jó volt a szervezés, és a feladatok is szórakoztatóak voltak. Az óvodásaink is már nagyon várták, lelkesen tanulták a verseket, dalokat – mondta el az óvónő. A kicsik alig tudtak választani a kedvenc programok közül, egyiküknek ez, másikuknak az tetszett jobban. – A színezés tetszett a legjobban! Nekem a libacsőr-hajtogatás! Nekem meg a kirakózás! De a tízórai is nagyon finom volt! – mesélte egymás szavába vágva Szebeni Anna, Balogh Gábor és Bárány Botond.

A gyerekeket összehozta, hogy az alkalomra készített egyforma pólóban játszhattak, amit természetesen haza is vihettek, mint ahogy a színezéshez használt ceruzákat és kirakókat is. De a szervezők nem csak ezzel kedveskedtek a kicsiknek, minden résztvevő csoport kapott egy elismerő oklevelet is. – A Hungeritnél az egyik legfontosabb a helyi közösség életében való aktív részvétel, ezért is támogatjuk a városi rendezvényeket és szervezzük meg évről évre a Márton-napi összejövetelt a gyerekeknek. Fontosak számunkra a hagyományok is, amit a kicsik először még versek, énekek formájában tanulnak meg, majd azt is, hogy milyen népszokások kötődnek ehhez a naphoz. Az biztos, hogy a következő Márton-napon is megvendégeljük az óvodásokat, hiszen harmincéves lesz a Hungerit, már mi is nagyon készülünk az évfordulóra – mondta el lapunknak Tóthné Kecskés Mária, a cég stratégiai igazgatója.

A buli végén még hátravolt a hab a tortán, a jelen lévő Mártonokat megünnepelték és megajándékozták, illetve kisorsolták a fődíjat a résztvevő óvodák között: a Hungerit százezer forintos felajánlását a Mátéffy Utcai Óvoda nyerte meg.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában